Sănătatea ochilor contează! (P)

Reactualizat la:
Sănătatea ochilor contează! (P)
În ziua de azi, sănătatea ochilor nu este destul de apreciată din diferite motive cum ar fi neglijarea, nerecunoașterea problemelor vizuale și nu in ultimul rând din motive financiare. Deși nu acordăm mare atenție, ochii sunt foarte importanți.

Depindem foarte mult de ei în viața de zi cu zi și trebuie sa punem accent mult mai mare pe sănătatea lor. Acest lucru presupune periodic un control oftalmologic în cabinete sau optici medicale, unde putem beneficia azi și de consultații făcute gratuit de optometriști sau la medici specialiști contra cost. Tot aici putem beneficia de ajutorul personalului calificat, care ne îndrumă să purtăm ochelarii potriviți.

Ce putem face în privința asta e să nu ne orientăm spre ochelarii care sunt expuși în supermarketuri sau hipermarketuri și în piețe la tarabe sau chiar ochelari primiți din diferite donații, care la rândul lor pot transmite și diferite boli. Ochelarii din aceste magazine sau piețe nu au lentile optice, sunt din plexiglas și nici nu sunt centrate după distanța pupilară a fiecarei persoane. Prin purtarea acestor ochelari ne facem mai mult rău decât bine, chiar putem să stricăm ochii mai tare.

Lentilele pot fi de mai multe feluri: simple sau combinate (sfero-cilindrice), pot fi diferențe între cei doi ochi, unul sa fie mai slab decât celalalt. Lentilele optice sunt diverse de la simple de sticlă, plastic fară nici un tratament sau cu nenumarate tratamente care ajută la rezistența sau clariatea lentilelor. Persoanele care au sensibilitate marită la razele solare, pot opta pentru lentile heliomatice (fotocromatice) sau chiar lentile de soare cu dioptrie.

Pentru cei care petrec mult timp in fața calculatorului recomandăm lentile speciale cu protecție pentru calculator. Reamintim totodată și lentilele bifocale sau progresive pentru cei care sunt nevoiți sa poarte ochelari atât de distanță cât și de aproape.

Varitatea mare a lentilelor ne ajută ca în orice situație a vieții să purtăm ochelarii potriviți. Cu acest scop vă invităm să vizitați magazinele noastre, de unde puteți pleca și cu ochelarii gata confectionați.

Oradea: Rogerius- tel 0359451913

Nufarul- tel 0359190845

Marghita: tel 0359457783

Beiuș – tel 0770620734