Săptămână ştiinţifică la Universitatea din Oradea

De Crina Dobocan
1Comentariu
Adrian Hatos a mulţumit pentru recunoaştere şi aprecieri
Adrian Hatos a mulţumit pentru recunoaştere şi aprecieri
Ediţia a XXVII-a a Săptămânii Ştiinţifice a Universităţii din Oradea a fost deschisă, miercuri, cu o ceremonie.

Conferinţe naţionale şi internaţionale, sesiuni de comunicări ştiinţifice, manifestări ştiinţifice omagiale, seri de gală, whorkshopuri dedicate stundeţilor, dar şi profesorilor, dar şi alte evenimente vor fi organizate în perioada 24 – 27 mai la Universitatea din Oradea.

Acestea au loc în cadrul Săptămânii Ştiinţifice a Universităţii din Oradea. Ceremonia de deschidere a ediţiei a XXVII-a a manifestării a avut loc miercuri, în Aula Magna a Universităţii din Oradea, în prezenţa rectorului Constantin Bungău, a preşedintelui Senatului, Sorin Curilă, a studenţilor şi cadrelor didactice, dar şi a invitaţilor: prefectul Claudiu Pop, primarul Ilie Bolojan şi preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa.

„Este momentul în care Universitatea din Oradea răsplăteşte performanţa în cercetare, atât pentru colegii – cadre didactice, cât şi pentru studenţi”, a rostit rectorul Constantin Bungău în discursul său.

Recunoaştere şi apreciere

În acest an, în semn de recunoaştere şi apreciere, Universitatea din Oradea a premiat partenerii implicaţi, în anul 2015, în activitea de cercetare, dezvoltare, inovare şi/sau formare profesională a studenţilor. Astfel, agenţii economici publici sau privaţi şi ai autorităţilor publice locale au primit din partea conducerii Universităţii din Oradea o diplomă pentru parteneriat. Diplome de merit pentru activitatea de cercetare sau creaţie ştiinţifică/creaţie artistică/performanţă sportivă pentru rezultatele deosebite obţinute în anul 2015 au primit cadrele didactice, dar şi studenţii. Diplomele de merit ale UO pentru cercetare ştiinţifică au fost oferite pe domenii.

Rectorul Constantin Bungău a înmânat ieri şi două diplome de excelenţă: una i-a fost oferită profesorului Cătălin Moca de la Departamentul de Fizică a Universităţii (pentru că a fost singurul român care a publicat în revista „Nature”), iar cealaltă profesorului Hathazi Francisc Ioan pentru dotarea cu infrastructură de cercetare a Universităţii din Oradea, în calitate de manager al unor proiecte cu finanţare nerambursabilă.

Săptămâna Ştiinţifică a Universităţii din Oradea se va încheia în 27 mai, dar manifestările ştiinţifice vor continua la Universitatea orădeană pe parcursul întregului an.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor