Şaptesprezece pompieri mobilizaţi la un incendiu

De Alexandra Lăzureanu
Şaptesprezece pompieri mobilizaţi la un incendiu
La sfârşitul săptămânii trecute, forţele şi mijloacele de intervenţie ale ISU „Crişana” au fost mobilizate la patru incendii.


În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00:45, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o casă parohială din localitatea Cheţ.

Imediat, spre locul solicitării, s-au deplasat trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Marghita. În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la nivelul întregului acoperiş al imobilului, proprietarul şi vecinii încercând în etapa iniţială, să stingă ei înşişi incendiul, solicitând ulterior intervenţia echipajelor specializate. Cei 17 pompieri militari mobilizaţi la faţa locului au acţionat timp de aproximativ două ore şi 30 minute pentru localizarea şi lichidarea incendiului, realizând concomitent dispozitive de protecţie a bisericii situate în aceeaşi curte cu casa parohială, precum şi a unei anexe din cadrul unei gospodării învecinate, aflate la aproximativ un metru distanţă de construcţia afectată de flăcări.

Intervenţia a fost îngreunată de faptul că, în zonă nu existau surse de apă, autospecialele fiind realimentate cu apă de la o distanţă de aproximativ şase kilometri. Pagubele înregistrate au constat în aproximativ 170 metri pătraţi din acoperişul clădirii afectate de incendiu şi circa şase metri pătraţi din cel al construcţiei auxiliare care adăpostea centrala termică, construită în continuarea casei parohiale. Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit la panoul de comandă al instalaţiei termice. Echipajele de pompieri militari au reuşit să împiedice propagarea incendiului la anexa învecinată şi la biserica aflată în apropiere, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Alte trei intervenţii

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, între orele 23:50-00:20, echipajele Staţiei de Pompieri Ştei au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unui apartament dintr-un bloc de locuinţe situat pe strada Andrei Mureşanu din localitate. Duminică, în jurul orei 18:10, pompierii militari din cadrul Staţiei Aleşd au intervenit la un eveniment similar, produs la un coş de fum al unui bloc de locuinţe de pe strada Ciocârliei din Aleşd. În ambele situaţii, echipajele de pompieri militari au reuşit să împiedice producerea de pagube materiale, arzând doar funinginea din interiorul coşului de fum. Cauza probabilă a celor două incendii a fost stabilită ca fiind coşul de fum necurăţat de funingine. Tot duminică, în jurul orei 21:10, Garda de Pompieri Tinca a intervenit în localitatea Ucuriş, comuna Olcea pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară. Evenimentul, generat cel mai probabil de un scurcircuit determinat de un conductor electric defect, s-a soldat cu arderea cabinei autovehiculului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !