Sarbatoare cu fast la Sacueni

Echipele de old-boys ale Stăruinţei şi FC Bihor, în tradiţionala poză de grup
Echipele de old-boys ale Stăruinţei şi FC Bihor, în tradiţionala poză de grup
Locuitorii oraşului au aniversat cei 90 de ani de existenţă ai echipei locale Stăruinţa. Săcueniul a fost sâmbătă şi duminică în sărbătoare, festivităţile beneficiind de prezenţa unui public numeros, în ciuda caniculei.

Manifestările au debutat sâmbătă dimineaţă, când primarul de Săcueni, Béres Csaba, a subliniat importanţa pe care echipa de fotbal a avut-o de-a lungul existenţei sale în viaţa oraşului.

Stăruinţa Săcueni a fost înfiinţată în anul 1921, sub numele de Spartacus. Primarul şi-a exprimat dorinţa ca echipa să treacă din toamnă sub tutela Consiliului Local, cu scopul de a i se a asigura o finanţare mai bună. Ideea a fost salutată de preşedintele Stăruinţei Săcueni, Florin Emil Bogdan, unul din principalii organizatori ai manifestării. La festivităţi au fost prezenţi directorul DJST Bihor, Sorin Buhaş, vicepreşedintele AJF Bihor, Cornel Pantea, precum şi oaspeţi din Ungaria – directorul AJF din Hajdu-Bihar, Csige László şi reprezentanţi ai CL din Létavértes.

Turnee de fotbal

Fotbalul şi-a „tăiat partea leului” în cadrul festivităţilor, din care au mai făcut parte momente de dans, oferite de formaţia Tini Dance Center Săcueni. A urmat turneul de fotbal la care au participat echipele FC Bihor, Luceafărul (alcătuite cu preponderenţă din juniori) şi Stăruinţa. Din păcate, cea de-a patra formaţie invitată, Unirea Valea lui Mihai şi-a declinat în ultimul moment prezenţa la competiţie. Arbitrajul a fost asigurat de cei mai buni arbitri bihoreni ai momentului: brigada Florin Marcu – Octavian Şovre, Ciprian Danşa, plus centralul Laurenţiu Danşa. Turneul a fost câştigat de Luceafărul (antrenor Cosmin Brândaş), urmată de Stăruinţa (antrenor Mircea Fodor) şi FC Bihor (antrenor Gheorghe Silaghi). A fost organizat de asemenea un concurs de penalty-uri, câştigat de Mădălin Popovici.

A doua zi a avut loc un turneu de old-boys, cu participarea echipelor FC Bihor, Létavértes şi Stăruinţa, câştigat de echipa din Săcueni, dar rezultatele au contat prea puţin. Au fost premiaţi cu diplome de excelenţă şi plachete nu mai puţin de 78 de foşti fotbalişti, printre care jucători renumiţi de altădată ai FC Bihor, ca Ioan Zare, Viorel Vancea, Alexandru Gergely, Alexandru Kiss, Sorin Cigan etc. A mai avut loc un meci între echipele de juniori ale Stăruinţei Săcueni (antrenor Kozma Sándor) şi Dinamo Oradea (antrenor Ştefan Zima).

G.N.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !