Scade TVA-ul, prețurile OTL neschimbate

De Costel Demian
Reactualizat la:
16Comentarii
Scade TVA-ul, prețurile OTL neschimbate
Ultimele trei modificări ale TVA-ului nu au schimbat prețurile biletelor și abonamentelor OTL.

La sfârșitul anului 2015, directorul OTL, Csuzi Istvan motiva decizia spunând că, aşa cum nu au crescut tarifele atunci când a crescut TVA de la 19% la 24%, pe aceeaşi logică, nici la modificarea TVA de la 24% la 20%, prețurile nu vor fi schimbate. A mai trecut un an iar TVA-ul urmează să fie modificat la 19% de la 1 ianuarie 2017, însă tarifele OTL vor fi menținute.untitled

La solicitarea OTL, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Tranregio a propus modificarea tarifelor practicate, prin menținerea prețurilor de vânzare actuale ale biletelor și abonamentelor de călătorie. „Menținerea prețului de vânzare actual cu TVA inclus ar duce la ajustare a pozitivă a bazei tarifului de 0,86%, ceea ce duce la o creștere a veniturilor societății de 0,86%. Resursele suplimentare rezultate din menținerea prețului de vânzare a biletelor și abonamentelor vor fi investite pentru îmbunătățirea calității transportului public local și vor compensa creșterile din 2016 – 2017 a unor elemente de cheltuieli”, transmite OTL.

Tarifele OTL de la 1 ianuarie 2017

Călătorii vor scoate din buzunare aceeași sumă de bani ca și până acum pentru achiziționarea biletelor și abonamentelor OTL. Astfel, un bilet cu două călătorii va costa tot 5 lei în timp ce un abonament unic, pe toate liniile, va fi taxat cu 70 de lei. În urma majorării prețurilor, OTL va încasa în plus 0,49 de bani pentru fiecare abonament lunar. Cea mai mare majorare, de 7,8 lei, este înregistrată la abonamentul unic pe 12 luni, pe toate liniile, în valoare de 780 de lei.

tarife-otl-2017

Bilete doar pe suport de hârtie

OTL transmite că în ultima zi anului, 31 decembrie, la toate punctele de vânzare OTL se vor vinde doar bilete pe suport de hârtie. Pe autobuzele care circulă pe traseele metropolitane se vor vinde numai bilete pe suport de hârtie în 30 şi 31 Decembrie 2016. Conform purtătorului de cuvânt OTL, Carmen Tocuț, „ambele decizii s-au luat din cauza necesităţii actualizării caselor de marcat conform modificărilor la taxa pe valoarea adăugată (TVA)”.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor