Scadenta la declaratia 221

De Dan Birta
Pentru mai mult de 50 de oi se va plăti impozit
Pentru mai mult de 50 de oi se va plăti impozit
Contribuabilii care obţin venituri din activităţi agricole trebuie să depună la Fisc formularul 221.

Marţi 25iunie 2013 este ultima pentru depunerea declaraţiei D221 privind veniturile din activităţi agricole impuse la norme de venit pentru anul 2013.

Potrivit informaţiilor primite de la Ioan Mihaiu, directorul executiv al Finanţelor bihorene, au obligaţia depunerii formularului 221, contribuabilii care desfăşoară în perioada 1 februarie 2013 şi până la sfârşitul anului fiscal o activitate agricolă, respectiv obţin venituri din: cultivarea produselor agricole vegetale; exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea; creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Limite noi

Contribuabilii care au depus sau nu au depus formualarul vor depune un nou formular dacă se încadrează în următoarele limite: vie pe rod – până la 1 ha; arbuşti fructiferi – până la 1 ha; vaci – până la 2 capete; bivoliţe – până la 2 capete; oi – până la 50 capete; capre – până la 25 capete; albine – până la 75 de familii. Noul formular va cuprinde informaţii privind suprafeţe cultivate, capetele de animale, familiile de albine deţinute la data de 25 mai 2013.

În cazul celor care depun formularul 221 după data de 25 mai 2013, informaţiile cuprinse în acesta vizează suprafeţe cultivate, capete de animale, familii de albine deţinute la data de 25 mai 2013 inclusiv. „Modificarea structurii suprafeţelor cultivate, capetelor de animale, familiilor de albine, după data de 25 mai 2013, nu va fi luată în considerare la stabilirea obligaţiilor fiscale”, a precizat Ioan Mihaiu.

Prin actul normativ menţionat s-au stabilit ca venituri neimpozabile: veniturile din valorificarea în stare naturală a produselor culese din flora sălbatică, exclusiv masa lemnoasă.

În cazul masei lemnoase sunt venituri neimpozabile numai veniturile realizate din exploatarea şi valorificarea acesteia în volum de maxim 20mc/an din pădurile pe care contribuabilii le au în proprietate.

„Contribuabilii care realizează venituri din desfăşurarea a două sau mai multe activităţi agricole, pentru care venitul se determină pe bază de normă de venit, vor determina venitul anual prin însumarea veniturilor corespunzătoare fiecărei activităţi”, a explicat directorul Finanţelor bihorene.

Formularul 221 se pune gratuit la dispoziţia contribuabilului la sediile administraţiilor finanţelor publice, sau poate fi descărcat de pe portalul ANAF. Informaţii suplimentarea pot fi obţinute de la Biroul Metodologie şi Asistenţă Contribuabili din cadrul Finanţelor bihorene, camera 303 sau telefon 0259/433.056.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !