„Scrisoarea” unei eleve din Oradea după BAC, virală

De Costel Demian
Reactualizat la:
76Comentarii
„Scrisoarea” unei eleve din Oradea după BAC, virală
O elevă din Oradea a avut neplăcuta surpriză să i se micșoreze nota la examenul de bacalaureat de la 9.10 la 7.80, după contestație.

Larisa But este abolventă la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea. În urma examenului de bacalaureat, eleva a obținut nota 9.1 la Limba şi literatura română, 8.6 la Matematică și 8.5 la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană.

Convinsă că merita note mai mari, Larisa a decis să depună contestație la două materii, la Limba română și la Anatomie și fiziologie umană.

În urma rezolvării contestațiilor eleva s-a trezit cu o notă mult mai mică la Limba română, 7.8 față de 9.1. La Anatomie a obținut o notă mai mare, 8.8 față de 8.5. Deoarece trebuie să fie o diferență de minim 0.5 pentru ca nota de la contestație să fie luată în calcul, doar la Limba română i s-a modificat nota finală.

În urma acestei modificări eleva a obținut media 8.3, însă se declară nemulțumită de sistemul de învățământ românesc.

„Dragi profesori, am și eu o nelămurire. Sunt o simplă absolventă de liceu care a avut deosebita „onoare” de a susține examenul de bacalaureat. Am obținut la limba română nota 9.10. Am considerat că merit mai mult și am decis să depun contestație. Am luat după contestație nota 7.80. Acum vă intreb eu, dragi dascăli, dragi „indrumători”, cum vă place să vă numiți: Cum este posibil așa ceva? Cum se poate ca un elev de la nota 9 să ajungă la nota 7? Sunt mândră sa mă numesc „beneficiar” al sistemului de invățământ românesc. Dar totuși, de ce am beneficiat în acești 12 ani de școală? Într-adevăr, am întâlnit câțiva profesori minunați, pe care nu îi voi uita niciodată, dar din păcate prea puțini. Am învățat foarte mult pentru acest examen, părinții mei au muncit să îmi plătească ore în particular, tocmai pentru că munca depusă de acești dascăli în timpul școlii nu era suficientă.

Iar acum nelămurirea mea, de ce există asemenea oameni în sistemul de învățământ? De ce există încă acești profesori cu mentalități comuniste care ne corectează nouă lucrările si cărora nu le pasă de viitorul nostru? De ce poate un om frustrat, care ne consideră treapta inferioară a acestui sistem infect, să ne dea note pe care nu le merităm? De ce? Din fericire pentru mine, eu nu am nevoie pentru facultate de media de la acest examen, dar sunt alții care își pot rata viitorul din cauza unor profesori inadaptați si a unui sistem corupt plin de oameni nepăsători!

Noi suntem oamenii care vom conduce țara aceasta în viitor și voi ce faceți? Încercați să ne doborâți înainte de a apuca să înflorim și să ne dezvoltăm!

Domnilor guvernanti, Cum puteți permite așa ceva? Cum puteți permite atât de multă corupție în țara dumneavoastră? Aveți aici o mină de aur, aveți elevi olimpici, elevi buni, care vă pleacă din țară pentru că deja și-au dat seama cum funcționează. Pentru ce să mai invățăm 12 ani, pentru ce să ne chinuim si să nu dormim nopțile, dacă singurul document care atestă la final cunoștințele noastre, este această bucată de hârtie, unde notele nu reflectă deloc realitatea?

Tot ce îmi doresc este ca acești profesori să nu își mai bată joc de noi, de viitorul nostru, sau de munca părinților noștri, si dacă se poate…nici să nu mai fie în sistemul de invățământ. Cu stimă, o altă elevă pe care ați pierdut-o”, a postat Larisa But pe profilul de Facebook.

Taguri: , ,


76Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor