Se apropie termenul final la impozite

1Comentariu
Se apropie termenul final la impozite
Impozitele şi taxele pentru semestrul II se pot plăti fără majorări de întârziere până la 30 septembrie.


Direcţia Economică din Primărie aunţă că termenul scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente semestrului al II-lea este 30 septembrie 2015. Se pot achita dările şi după această dată dar majorările de întârziere sunt considerabile.

„Recomandam contribuabililor să-și achite la termen impozitele şi/sau taxele datorate pentru: clădiri, teren şi mijloace de transport astfel încât să nu fie nevoiţi să plătească majorări de întârziere. Nivelul acestora este de 2% din cuantumul impozitelor neachitate în termen, calculat pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului scadent şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv”, transmite Primăria printr-un comunicat de presă.

Pentru a evita aglomeraţia de la ghişeele din Piramidă, există plată şi modalităţi alternative de plată. Este plata online, pe site-ul primăriei www.oradea.ro- Secţiunea „Plăţi Online”. Serviciul de plată online permite accesul pe baza codului numeric personal pentru persoane fizice, respectiv a codului fiscal pentru persoane juridice, iar plata se face fără comision. Se poate achita fără comision şi pe site-ul www.ghiseul.ro.

Mai e aplicația MobilePay, pentru dispozitive mobile cu sistem de operare android. Sistemul este dezvoltat pentru administrarea plăţilor electronice, efectuate cu card bancar prin Internet, aferente obligaţiilor fiscale datorate de contribuabili persoane fizice sau juridice către bugetul local, precum şi a amenzilor contravenţionale şi amenzilor de parcare. Plata taxelor şi impozitelor locale prin intermediul acestui sistem se face fără comision.

Ca şi până acum, taxele şi impozitele se pot achita în numerar, la la Poștă si CEC Bank respectiv prin ordin de plată sau foaie de vărsământ, la orice bancă.

Încasări pe plus

Potrivit Direcţiei Economice a Primăriei, în intervalul 1 ianuarie – 31 august 2015 şi-au achitat taxele şi impozitele la bugetul local un număr de 101.223 persoane fizice şi 9.000 persoane juridice. Cuantumul sumelor încasate aferente impozitelor şi taxelor locale este de 71.055.868 lei.

O comparaţie cu anul trecut arată că a crescut atât numărul contribuabililor care şi-au achitat dările cât şi sumele încasate. În acelaşi interval de timp, 1 ianuarie – 31 august 2014, şi-au achitat taxele şi impozitele locale un număr de 97.485 persoane fizice, respectiv 9.160 de persoane juridice, cuantumul încasărilor fiind în valoare de 64.251.352 lei.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor