Se preiau cererile pentru restituirea taxei auto

De Dan Birta
13Comentarii
Se preiau cererile pentru restituirea taxei auto
Taxa auto se restituie cu o dobândă de 0,02% pe zi pentru perioada cuprinsă între data plăţii şi data restituirii sumei.

Veşti bune pentru proprietarii de maşini care au plătit taxa auto şi nu au recuperat-o. Săptămâna trecută a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 688, pag 15-16, formularul necesar pentru restituirea acesteia. Este vorba despre taxa auto care a purtat de-a lungul timpului mai multe denumiri: taxa specială pentru autoturisme și autovehicule; taxa pe poluare pentru autovehicule; taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicul; timbrul de mediu pentru autovehicule.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bihor preia deja cerererile de la proprpietarii de autovehicule care doresc să-şi recupereze taxele plătite.

Documente necesare

Procedura de restituire presupune completarea unei cereri tip de restituire care poate fi descărcată de pe internet sau poate fi obţinută de la AJFP Bihor. La aceasta se adaugă documentul doveditor al plății taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule, taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrului de mediu pentru autovehicule, respectiv chitanța fiscală/ordinul de plată și extrasul de cont, după caz, care atestă efectuarea plății acesteia, în original sau în copie. Mai este necesară copia cărții de identitate a vehiculului şi copia certificatului de înmatriculare. Cei care au pierdut documentul care atestă plata taxei auto, pot cere la Fisc eliberarea unei copii al acestuia.

De asemenea, mai este necesar un cont bancar în care vor fi restituiţi banii. Cei care au plătit taxa trebuie să ştie că din sumele de restituit vor fi compensate de către organul fiscal competent eventualele obligații fiscale datorate și neachitate la data restituirii. Taxa va fi restituită cu o dobândă de 0,02% pe zi pentru perioada cuprinsă între data plăţii şi data restituirii sumei.

Dosarul cu documente trebuie depuse cel târziu în 31 august 2018.

Primii vor primi taxa auto cei care au plătit taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Aceştia își vor primi banii înapoi în intervalul 1 ianaurie 2018 – 31 decembrie 2018. Cei care au achitat timbrul de mediu își vor recupera banii în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor