bihon.ro Web analytics

Se preiau cererile pentru restituirea taxei auto

Taxa auto se  restituie cu o dobândă de 0,02% pe zi pentru perioada cuprinsă între data plăţii şi data restituirii sumei.
Scris de Demian - Taxa auto se  restituie cu o dobândă de 0,02% pe zi pentru perioada cuprinsă între data plăţii şi data restituirii sumei.

Veşti bune pentru proprietarii de maşini care au plătit taxa auto şi nu au recuperat-o. Săptămâna trecută a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 688, pag 15-16, formularul necesar pentru restituirea acesteia. Este vorba despre taxa auto care a purtat de-a lungul timpului mai multe denumiri: taxa specială pentru autoturisme și autovehicule; taxa pe poluare pentru autovehicule; taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicul; timbrul de mediu pentru autovehicule.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bihor preia deja cerererile de la proprpietarii de autovehicule care doresc să-şi recupereze taxele plătite.

Documente necesare

Procedura de restituire presupune completarea unei cereri tip de restituire care poate fi descărcată de pe internet sau poate fi obţinută de la AJFP Bihor. La aceasta se adaugă documentul doveditor al plății taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule, taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrului de mediu pentru autovehicule, respectiv chitanța fiscală/ordinul de plată și extrasul de cont, după caz, care atestă efectuarea plății acesteia, în original sau în copie. Mai este necesară copia cărții de identitate a vehiculului şi copia certificatului de înmatriculare. Cei care au pierdut documentul care atestă plata taxei auto, pot cere la Fisc eliberarea unei copii al acestuia.

De asemenea, mai este necesar un cont bancar în care vor fi restituiţi banii. Cei care au plătit taxa trebuie să ştie că din sumele de restituit vor fi compensate de către organul fiscal competent eventualele obligații fiscale datorate și neachitate la data restituirii. Taxa va fi restituită cu o dobândă de 0,02% pe zi pentru perioada cuprinsă între data plăţii şi data restituirii sumei.

Dosarul cu documente trebuie depuse cel târziu în 31 august 2018.

Primii vor primi taxa auto cei care au plătit taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Aceştia își vor primi banii înapoi în intervalul 1 ianaurie 2018 – 31 decembrie 2018. Cei care au achitat timbrul de mediu își vor recupera banii în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  FIFA a vândut 1,8 milioane de bilete pentru Cupa Mondială din Qatar
  Organizatorii au vândut 1,8 milioane de bilete pentru Cupa Mondială din acest an din Qatar, a anunțat miercuri FIFA, organismul de conducere al fotbalului mondial, înaintea următoarei runde de vânzare a biletelor, care va începe pe 5 iulie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Începe Festivalul Medieval: defilarea cavalerilor, în Piața Unirii
  Joi seara, în deschiderea Festivalului Medieval, va avea loc „Parada coifurilor” - defilarea alaiului de personaje medievale, de la Cetate până în Piața Unriii.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero
  S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că, în ziua de joi 30.06.2022, din cauza lucrărilor de remediere a avariei apărute pe rețeaua de alimentare cu apă DN 125 mm PE situată în zona blocului CICERO, furnizarea apei potabile se va întrerupe total, între orele 08:00 şi 17:00.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  România

  Mircea Bravo va juca într-un film de comedie realizat chiar de el. S-a aflat și data lansării în cinematografe
  Mircea Bravo, unul dintre cei mai urmăriți vloggeri din România, cu peste un milion de abonați pe YouTube, a făcut public trailerul oficial al comediei „Mirciulică”, un film de lungmetraj produs împreună cu asociatul său, Cristian Iliușan.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recensământ în Bihor: Amenzi de până la 3.000 de lei pentru cei care refuză recenzarea
  Cu 20 de zile înainte de termenul-limită, 71% din populația țintă estimată a județului Bihor s-a recenzat.

  România

  ”Golden Gata de România” aproape finalizat. Podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschis circulație anul acesta
  Ultimul segment de tablier metalic al podului peste Dunăre, de la Brăila, care va face legătura dintre sudul Moldovei, nordul Munteniei şi Tulceaa fost montat marți, 28 iunie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.