bihon.ro Web analytics

Se preiau cererile pentru restituirea taxei auto

Reactualizat la:
Taxa auto se  restituie cu o dobândă de 0,02% pe zi pentru perioada cuprinsă între data plăţii şi data restituirii sumei.
Scris de Demian - Taxa auto se  restituie cu o dobândă de 0,02% pe zi pentru perioada cuprinsă între data plăţii şi data restituirii sumei.

Veşti bune pentru proprietarii de maşini care au plătit taxa auto şi nu au recuperat-o. Săptămâna trecută a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 688, pag 15-16, formularul necesar pentru restituirea acesteia. Este vorba despre taxa auto care a purtat de-a lungul timpului mai multe denumiri: taxa specială pentru autoturisme și autovehicule; taxa pe poluare pentru autovehicule; taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicul; timbrul de mediu pentru autovehicule.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bihor preia deja cerererile de la proprpietarii de autovehicule care doresc să-şi recupereze taxele plătite.

Documente necesare

Procedura de restituire presupune completarea unei cereri tip de restituire care poate fi descărcată de pe internet sau poate fi obţinută de la AJFP Bihor. La aceasta se adaugă documentul doveditor al plății taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule, taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrului de mediu pentru autovehicule, respectiv chitanța fiscală/ordinul de plată și extrasul de cont, după caz, care atestă efectuarea plății acesteia, în original sau în copie. Mai este necesară copia cărții de identitate a vehiculului şi copia certificatului de înmatriculare. Cei care au pierdut documentul care atestă plata taxei auto, pot cere la Fisc eliberarea unei copii al acestuia.

De asemenea, mai este necesar un cont bancar în care vor fi restituiţi banii. Cei care au plătit taxa trebuie să ştie că din sumele de restituit vor fi compensate de către organul fiscal competent eventualele obligații fiscale datorate și neachitate la data restituirii. Taxa va fi restituită cu o dobândă de 0,02% pe zi pentru perioada cuprinsă între data plăţii şi data restituirii sumei.

Dosarul cu documente trebuie depuse cel târziu în 31 august 2018.

Primii vor primi taxa auto cei care au plătit taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Aceştia își vor primi banii înapoi în intervalul 1 ianaurie 2018 – 31 decembrie 2018. Cei care au achitat timbrul de mediu își vor recupera banii în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se pot face înscrieri pentru programul Rabla. Condiții, etape și sume alocate
  De azi, 14 mai 2021, persoanele fizice își pot crea conturile de utilizator în aplicația informatică în vederea înscrierii în Programul Rabla pentru Electrocasnice.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Statui Vivante prezente la Oradea, la Enchante Rooftop & Social Lounge, o locaţie care îţi oferă privelişti asupra oraşului ce îţi taie respiraţia!
  Enchante ! Mă bucur să te cunosc! Încântat de cunostinţă! Nice to meet you! 1

  România

  Nunți și botezuri de la 1 iunie: Se renunță la restricționarea numărului de persoane, dacă toți participanții sunt vaccinați
  Liber la nunți și botezuri. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul conferinței de joi că din date de 1 iunie se pot organiza evenimente private. 1

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  România

  K.Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile pe timp de noapte. Spectatorii revin pe stadioane
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Palatul Controceni, că din data de 15 mai se va elimina portul măștii în exterior și restricțiile de noapte. 23

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prețuri mai mici pentru investigațiile dedicate femeii, la Transilvania Imagistică
  Cancerul de sân e cea mai frecventă formă de cancer cu care se confruntă femeile, de aceea prevenția, controlul anual sau la 2 ani, sunt vitale pentru depistarea precoce a acestei maladii. Surprins în stadiu incipient, cancerul de sân este tratabil.

  România

  Premierul Cîţu o încurajează pe Ioana Mihăilă să prezinte public raportul privind diferenţele de raportare a deceselor generate de COVID-19
  Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi că o încurajează pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, să prezinte public raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.