Se suspendă protestele, continuă campania de informare

9Comentarii
Se suspendă protestele, continuă campania de informare
Grupul de Acțiune pentru Roșia Montană și împotriva Gazelor de Șist Bihor anunță suspendarea temporară a mitingurilor de duminică din Oradea.

Aceasta deoarece duminicile vor fi dedicate campaniei de informare a locuitorilor din comunele bihorene aflate pe teritoriul perimetrelor de exploatare a hidrocarburilor, ţiţei şi gaze. “În perioada următoare vom desfășura în județ o campanie de informare în privința riscurilor grave pentru om și mediu pe care le implică exploatarea gazelor de șist. Cea mai recentă acţiune de informare a avut loc duminică, 12 ianuarie, la Tulca, la care au participat locuitori şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din 8 comune incluse în perimetrul de exploatare EX-4 Tulca. Cei care doresc să se implice în aceste activități sunt rugați să ne contacteze prin intermediul grupurilor de pe internet – Grupul de Antifracturare hidraulică Oradea și Oradea pentru Roșia Montană – sau la adresa de e-mail oradearosiamontana@gmail.com”, se arată într-un comunicat.

Donaţii pentru Bihor şi Pungeşti

Cetăţenii ce vor să susţină activitățile de informare o pot face prin donaţii, în contul:

RO46 BTRL 0050 1205 7265 11XX

Contul este deschis la Banca Transilvania, Agenția Rogerius, de Fundația Academia Civică, Filiala Bihor.

Apelul este făcut deoarece, se arată în comunicat, deplasările prin judeţ costă.

“Tot în acest cont se pot face donații și pentru locuitorii comunei Pungeşti din judeţul Vaslui, care sunt afectaţi în mod dramatic de explorările de gaz de şist. După cum se știe, începând cu luna octombrie 2013, în Pungești au avut loc proteste ale locuitorilor împotriva instalării unei sonde pentru gaze de șist de către compania americană Chevron. Aceste proteste au fost reprimate de către jandarmerie și au fost urmate de represalii economice – amenzi abuzive, închideri de magazine locale, restricții de circulație, agresarea fizică și arestarea locuitorilor – culminând cu instituirea unei „zone speciale de siguranță publică” în comună, după 7 decembrie, care a izolat această localitate de restul României și Uniunii Europene.

Cei ce fac donaţii sunt rugaţi să specifice dacă doresc să sprijine activitatea de informare din judeţul Bihor, făcând menţiunea BIHOR, sau rezistenţa din Pungeşti, făcând menţiunea PUNGEŞTI.

Din donațiile bihorenilor au fost trimiși țăranilor din Pungești 800 de lei în luna decembrie și 500 de lei în luna ianuarie”, se arată în comunicatul voluntarilor ce s-au constituit într-un grup de acţiune anti-cianuri şi anti-gaze de şist, în toamna anului trecut.

 9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor