Semnaturi pentru o centura noua la Oradea

Semnaturi pentru o centura noua la Oradea
Episcopia Bihor este terenul de luptă al Partidului Popular Maghiar din Transilvania.

Rezidenţii din Episcopia Bihor sunt, cu prioritate, ţinta unei campanii de adunare de semnături în favoarea construirii centurii care să scoată traficul greu de pe străzile acestui cartier. Iniţiativa aparţine Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), reprezentanţii săi spun că nu are nicio legătură cu campania electorală pentru alegerile viitoare şi nici cu faptul că acest cartier are populaţie majoritar maghiară.

Csomortanyi Istvan, directorul de organizare al PPMT consideră că investiţia în acest obiectiv ar fi o binemeritată măsură reparatorie faţă de cei din Episcopia Bihor.

„Din ’56 a fost lipită Episcopia Bihor la Oradea. Până atunci era o localitate prosperă, un mic paradis la marginea oraşului”, zice politicianul. Acesta spune că înglobarea administrativă în Oradea a adus fostului colţ de Rai „groapa de gunoi, apoi al doilea deponeu de gunoi, decantoarele de la uzina de apă, haldele de la Alumina sau CET-ul”. „E timpul ca Episcopia Bihor să fie recompensată şi pentru asta ar fi importantă centura, macar să descarce localitate de traficul greu care trece acum fix prin centru”, apreciază Csomortanyi.

 Nemulţumiţi de răspuns

PPMP au depus la Primăria Oradea o cerere referitoare la construirea centurii de vest. După planşa propusă administraţiei locale, noua şosea ar intersecta DN 19 la podul de cale ferată şi ar ieşi direct în Calea Borşului, fără a intra în cartierul de case. „Am primit un răspuns foarte scurt de la Primărie: pentru soluţionare se va transmite Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională”, spune preşedintele filialei orădene, Kristoffy Kristoff. Nemulţumit de reacţia administraţiei locale, acesta spune că adunarea se semnături se va face din uşă-n uşă şi că speră să adune măcar 1.000 de iscălituri pe listele cu capul de tabel „cerem constuirea tronsonului de centură rutieră a oraşuluicare să facă legătura între DN 19 şi DN1, eliminând traficul greu din Cartierul Episcopia Bihor”, bilingv.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !