Serbare închinată Naşterii Mântuitorului

De Crina Dobocan
Majoretele s-au lansat în cadrul programului de Crăciun
Majoretele s-au lansat în cadrul programului de Crăciun
Târg culinar, serbări de Crăciun, dansul majoretelor, poezii, colinde de largă circulaţie, dar şi tradiţionale româneşti.

Acestea au fost ingredientele care au făcut ca ziua de 18 decembrie să fie una minunată pentru elevii şi cadrele didactice de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”.

Ziua de 18 decembrie a încoronat perioada dedicată serbărilor de Crăciun ale instituţiei de învăţământ. Manifestarea a debutat cu un târg culinar, coordonat de prof. Mihaela Pap.

Elevii din ciclul primar şi gimnazial au vândut prăjituri, dar şi mâncăruri în valoare de 1.900 de lei.

„La această sumă s-au adăugat încă 500 de lei şi pachete cu produse alimentare neperisabile, dar şi jucării, care au fost donate unor copii cu posibilităţi materiale reduse. Ne-am dorit ca şi ei să se poată bucura cum se cuvine de Naşterea lui Iisus Hristos”, a spus părintele Radu Rus, directorul Liceului Ortodox.

La miezul zilei, în sala de sport a şcolii s-a desfăşurat o emoţionantă serbare de Crăciun. Programul a fost deschis de un moment inedit al trupei de majorete a liceului, înfiinţată recent de prof. Mihaela Pap.

Gingăşie

A urmat apoi un moment pregătit de elevii mai mici, din clasa pregătitoare și din clasele a III-a și a IV-a. Coordonaţi de inimoasele învăţătoare Viorica Brege, Maria Tirpe, Florica Hera şi Ana Muscaş, micii învățăcei, au dat glas frumoaselor poezii și colinde specifice Nașterii Pruncului Sfânt.
Şi elevii de la ciclul gimnazial, îndrumaţi de prof. Florica Popovici, au pregătit un moment emoţionant: colinde, interpretate alături de colegele lor Monica Marincaș (a VII-a A) și Adriana Porciș (a V-a A). Tot colinde, de data aceasta în limbile engleză şi franceză, au interpretat şi elevii din clasa a VI-a, îndrumaţi de Mirella Pinta şi Gheorghe Erdeli.

Liceenii, în frunte cu Darius Bogan, Ionel Roșu și Sergiu Colțe, au ales colindele tradiționale românești. Pentru acelaşi gen de colinde au optat şi membrii Corului „Diacon Nicolae Firu”, dirijaţi de părintelui arhidiacon Ştefan Lakatos. La programul artistic a luat parte şi un fost absolvent al liceului, Alexandru Carţiş.

Programul a fost închis de Corul „Sfântul Ignatie Teoforul”, al profesorilor de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, care i-a colindat pe elevi, pe părinţi şi pe toţi cei prezenţi.

La final, preotul Radu Rus i-a felicitat pe toţi cei implicaţi şi le-a mulţumit pentru implicarea în buna desfăşurare a programului festiv.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !