Servicii medicale și investigatii GRATUITE de Ginecologie!

Reactualizat la:
Servicii medicale și investigatii GRATUITE de Ginecologie!
SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea oferă, până în data de 30.06.2019, servicii medicale GRATUITE, destinate doamnelor și domnișoarelor, dar și investigatii GRATUITE pentru depistarea unor afecțiuni ginecologice (infecții ginecologice), a leziunilor displazice ale colului uterin, precum și pentru depistarea leziunilor precanceroase ale sânului.

Doamna doctor Antal Liana, coordonatorul secției de Obstetrică-Ginecologie a SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea transmite tuturor femeilor o informație importantă pentru menținerea sănătății: “Cancerul de col uterin este precedat de apariția unor leziuni precanceroase care, netratate, evoluează spre cancer de col uterin. Frotiul Babeș Papanicolau permite depistarea acestor leziuni precanceroase și tratarea acestora, astfel încât putem împiedica apariția acestui tip de cancer, chiar dacă doamna sau domnișoara este infectată cu virusul Papiloma”.

1. Depistarea unor afecțiuni ginecologice

În cadrul acestei promoții, oferim consultații și investigații de specialitate gratuite pentru:

– depistarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin

– depistarea precoce a leziunilor precanceroase ale sânului

– depistarea infecțiilor ginecologice.

2. Screening GRATUIT pentru depistarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin

SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea continuă să desfășoare Programul Național al Ministerului Sănătății privind screeningul pentru cancerul de col uterin.

Pot beneficia de această promoție doamnele și domnișoarele care:

– au vârsta cuprinsă între 25 ani împliniți și 65 ani neîmpliniți

– nu au beneficiat gratuit de testarea Babeș Papanicolau în ultimii 5 ani.

3. – Screening pentru depistarea prococe a leziunilor precanceroase ale sânului

În cadrul acestei promoții, SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea oferă consultații de specialitate, dar și investigații de specialitate (mamografie, ecografie etc), GRATUITE, în funcție de recomandarea făcută de medici fiecărei persoane în parte.

Rugăm pacientele să se prezinte cu bilet de trimitere către specialitatea Ginecologie și să se programeze la Call Center 0259.444444.

INFORMAȚII transmise de DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ BIHOR:

– rata mortalității în România prin cancer de col uterin e de circa 4 ori mai ridicată decât rata Uniunii Europene

– 7 din 10 românce nu au auzit de infecția cu virusul HPV

– doar 23 % dintre românce și-au făcut în ultimii 3 ani testul Babeș Papanicolau.

CANCERUL DE COL ESTE PROVOCAT DE INFECȚIA PERSISTENTĂ CU HPV:

Cancerul de col uterin (CCU) este provocat de anumite tulpini ale virusului HPV, tulpini de risc înalt. 15 tulpini ale virusului HPV au fost clasificate ca tulpini de risc înalt. Dintre acestea, tipurile 16 și 18 sunt responsabile de aproximativ 70% din cancerele de col uterin. Infecția cu HPV se vindecă de la sine în aproximativ 90% din cazuri. Infecția persistentă cu HPV este cea care provoacă leziunile canceroase.

CUM SE TRANSMITE INFECȚIA CU HPV:

Infecția cu HPV este cea mai frecventă infecție a tractului genital. Aproape fiecare persoană activă sexual se infectează cel puțin o dată pe parcursul vieții. Transmiterea infecției se face și prin contactul tegumentelor din zona genitală. Prezervativul nu oferă protecție 100%.

FACTORII DE RISC AI CANCERULUI DE COL UTERIN:

Fumatul, debutul precoce al vieții sexuale, partenerii multipli, istoricul familial de CCU, imunosupresia, infecțiile cu transmitere sexuală asociate sunt factori care favorizează infecția cu HPV.

CANCERUL DE COL POATE FI PREVENIT:

Vaccinarea fetițelor și adolescentelor, înainte de debutul vieții sexuale, este sigură și oferă protecție pentru 90% din cancerele de col uterin. Testarea periodică a femeilor adulte permite depistarea leziunilor precanceroase și scade riscul de cancer de col uterin.

CANCERUL DE COL UTERIN POATE FI VINDECAT

Tratamentul prompt al leziunilor precanceroase și al cancerelor depistate prin testare periodică permit vindecarea de cancer de col uterin și recuperarea completă. Când se descoperă în timp util, rata de supraviețuire este de 90%. Vaccinarea anti-HPV este recomandată în special fetelor cu vârsta între 9 – 15 ani și se realizează la solicitarea părinților sau a reprezentanților legali, care pot formula o cerere la medicul de familie. Efectuat cu regularitate, screeningul de cancer de col uterin reprezintă astfel cea mai bună metodă de prevenție.

Advertorial! Hb: 2167230Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !