Sfadă în Consiliul Local pe tema azilului de noapte

De Cristina Ghilea
2Comentarii
Sfadă în Consiliul Local pe tema azilului de noapte
Cererea ASCO de a avea un poliţist local la aşezământul din strada Gutenberg a picat la vot, pe fondul unei încordări de muşchi politici.

ASCO a cerut înfiinţarea unui post de lucru al Poliţiei Locale la așezământul pentru persoane fără adăpost din strada Gutenberg nr. 8, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei celor care frecventează acest loc. Pentru aceasta, a pus la dispoziţia Poliţiei Locale un spaţiu de 44 mp.

„Pentru persoanele care beneficiază de serviciile Adăpostului de noapte în perioada sezonului rece, imobilul şi serviciile prestate aici reprezintă, practic, supravieţuirea. Cea mai mare parte sunt oameni ai străzii ori cetăţeni aflaţi la limita subzistenţei, care nu au posibilitatea încălzirii spațiului în care stau. Primesc la adăpost căldură, masă caldă şi un loc de dormit”, se arată în raportul de specialitate.
Prezenţa agentului de la Locală era justificată prin „numărul mare de persoane care frecventează acest aşezământ temporar, nivelul lor de pregătire, comportamentul, impactul aşezării unui individ într-o colectivitate cu potenţial negativ, dar şi consecinţele unor fapte reprobabile”.

Spaţiul pus la dispoziţie către Poliţia Locală are trei încăperi şi putea fi folosit în acest scop pe o perioadă de cinci ani.

Doar că materialul a picat la vot, deşi la prima vedere era vorba de o formalitate. În numele grupului UDMR, Huszar Istvan a cerut să afle dacă postul de poliţie locală va avea caracter permanent sau doar sezonier. A insistat, în mod repetat, să primească această lămurire de la reprezentantul Poliţiei Locale, prezent la şedinţa extraordinară, dar a primit un soi de răspuns de la primarul Ilie Bolojan: „Puteţi să mai întrebaţi de câteva ori, dacă doriţi să vă aflaţi în treabă; este evident că nu veţi primi răspuns”.

Replica edilului a motivat întreaga Opoziţie locală să se abţină de la vot. Cum materialul avea nevoie de 18 voturi pentru promovare şi nu toţi cei 18 liberali erau la şedinţă, proiectul a picat. Probabil va fi repus pe ordinea de zi a Consiliului Local la prima ocazie când liberalii vor avea, din nou, majoritatea.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor