Sfanta Maria, pazita de 800 de poliţişti bihoreni

7Comentarii
Sfanta Maria, pazita de 800 de poliţişti bihoreni

Mai mult de jumatate din efectivul Politiei Bihor lucreaza in minivacanta.

In acest weekend prelungit ocazionat de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Maria), 800 de politisti lucreaza pe raza judetului Bihor.

Fiind perioada de concediu, dar si de zile libere, politistii au estimat un aflux important de persoane în staţiunile turistice, zonele de agrement ori lăcaşurile de cult din judeţul Bihor, astfel că, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică pe raza de competenţă, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor.

Cei 800 de poliţişti bihoreni de serviciu in acest weekend prelungit fac parte din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, structura de arme, explozivi şi substanţe periculoase, alături de poliţişti din structura de poliţie transporturi şi de la alte formaţiuni de aplicare a legii.

La biserici, cu rezerve

Poliţiştii bihoreni pot fi vazuti in zonele lacasurilor de cult unde se apreciaza un numar mare de credinciosi, dar si in zonele cu afluenţă numeroasă de turişti, pe mijloacele de transport în comun, pentru combaterea tâlhăriilor şi furturilor de şi din bagaje, din buzunare, în special pe cele care circulă spre şi dinspre staţiunile turistice şi zonele de agrement. În acelaşi timp, se va acţiona pentru prevenirea şi combaterea furturilor de şi din autoturisme.

De retinut ca in zonele cu aflux mare de credincioşi sau turişti vor fi pregătite rezerve de intervenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase, care să poată acţiona de îndată, în cazul producerii unor evenimente deosebite.

Sunt inspectate si zonele cu paza la obiectivele asigurate cu pază, în special la cele unde se colectează şi transportă valori monetare, magazine, bănci, societăţi comerciale.

Principalele drumuri naţionale sunt si ele pazite de politisti, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii accidentelor rutiere. Politsitii vaneaza vitezomanii si alti indisciplinati in trafic, pentru a se evita tragedii pe sosele si pentru fluidizarea traficului.

Sunt radare instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră, care urmăresc în special prevenirea şi combaterea excesului de viteză.

Mancarea turistilor, in vizor

Poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice de la Politia Bihor impreuna cu colegi din alte institutii vor acţiona alături de alte autorităţi ale statului, după caz, pentru verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate de către unităţile de alimentaţie publică şi de cazare a turiştilor.

Si trenurile de calatori vor fi controlate de catre poliţistii de la Transporturi pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor