Si-a lansat cartea cu poezii scrise pana la 13 ani

Si-a lansat cartea cu poezii scrise pana la 13 ani
Papp Beatrix este elevă în clasa a IX-a, la Liceul Ady Endre din Oradea.

Cu ocazia Târgului de la Vamă Sării, pe data de 3 iunie, în biserica reformată din Vadu Crişului după slujba relogioasă a fost lansată o plachetă de versuri sub semnătura unei tinere şi talentate adolescente, Papp Beatrix, elevă în clasa a IX-a, la Liceul Ady Endre din Oradea. Tânăra care trăieste în Vadu Crişului a scris aceste poezii pâna la vârsta de 13 ani, în limba engleză si au fost traduse de către profesorii Varkucs Robert şi Bernath Ildiko în limba maghiară şi română. În poeziile sale Papp Beatrix abordează cu multă maturitate printre altele, probleme cu care se confruntă tineretul de azi, droguri, alcool, abuzuri şi efectele nocive ale acestora. Cartea a fost prezentată de viceprimarul Ioan Hasas şi de deputatul UDMR Derzsi Akos. Anul trecut, Matei Sunea de la Colegiul Tehnic Vadu Crişului a atras atenţia viceprimarului asupra pasiunii tinerei poete şi a insistat că versurile ei trebuie publicate.

„Placheta de faţă poate avea semnificaţia unui generos moment de lansare a activităţii poetic-artistice a unei tinere talentate de numai 13 ani, prin care aceasta îşi dovedeste înţelegerea matură şi în dimensiuni reale a problemelor majore cu care se confruntă, prin fiecare individ, omenirea.Ne dorim ca parcurgerea acestor pagini să ne oblige pe noi, maturii, să privim cu speranţa spre tânăra generaţie care ne arată că întotdeauna va exista un motiv, dar şi posibilitati pentru a merge mai departe spre viitor”, a spus Ioan Hasas, preşedintele Asociatiei Pro Vadu Crişului, organizaţie care cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor şi al Ecovalor a editat volumul.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !