Si la privat e gratis pentru cronici

De Otilia Șandor
Si la privat e gratis pentru cronici
Bolnavii cronic beneficiază gratuit de consultaţii fără să aibă nevoie de bilet de trimitere.

Casa de Asigurări de Sănătate Bihor informează că singura obligaţie a medicilor din privat este calitatea actului medical: “cabinetele de specialitate private şi cabinetele de specialitate din structura ambulatoriului intergrat al spitalului), indiferent de forma de organizare (privat/stat), sunt obligate conform contractului încheiat cu casa de asigurări de sănătate, să respecte criteriile de calitate a serviciilor medicale furnizate”.

CAS explică faptul că bihorenii cu boală cronică confirmată care permite prezentarea directă la medicul de specialitate şi pentru care asiguratul are stabilit un plan de monitorizare şi tratament pentru minimum 6 luni ori pacienţii cu afecţiune cronică pentru care se organizează evidenţa distinctă la nivelul medicului de familie şi al medicului de specialitate din ambulatoriu, acordarea serviciilor medicale se efectuează la recomandarea medicului care este obligat să ţină cont de numărul de bolnavi avuţi în evidenţă şi de asigurarea unui număr de 15 minute/consultaţie (4 consultaţii/oră), la fel ca în ambulatoriile de spitale. „Ritmicitatea prezentării acestor pacienţi la medicul specialist se realizează în funcţie de organizarea acestor servicii medicale programabilie la nivelul fiecărui cabinet”, a mai transmis CAS.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !