Sisteme alternative de energie neconventionala

Aspect de la conferinţa de prezentare
Aspect de la conferinţa de prezentare
Energie neconveţională este o alternativă ieftină la actualele sisteme de energie.

În condiţiile în care încălzirea este tot mai scumpă de la an la an, mai ales în sistemul centralizat orice soluţie pentru a obţine o energie mai ieftină este binevenită. Hotel Continental Forum din Oradea a găzduit la finele săptămânii trecute o conferinţă despre implementarea sistemelor alternative bazate pe energie neconvenţională. Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia pentru Cooperare Europeana Synton în colaborare cu Ecoel System Technology şi a fost prima din cadrul unei campanii naţionale de acest gen.

Sisteme

Reprezentantul Ecoel System, Dan Marinescu, a precizat în faţa audienţei, destul de reduse, că România este pe val în ceea ce priveşte investiţiile în acest domeniu, având în vedere că a fost definitivat cadrul legal pentru astfel de investiţii. Produsele Ecoel sunt româneşti mult mai ieftine decât produsele similare din alte ţări, lucru ce se va reflecta în preţ.

Astfel sistemele alternative: panourile solare, încălzirea cu biomasă, energia geotemală, panorile fotovoltaice şi iluminatul cu LED sunt tot mai utilizate în Europa.

Firma Ecoel a prezentat un sistem de încălzire cu panori solare combinat cu pompă termică. Panourile solare absorb căldura soarelui prin intermediul agentului termic. Aceasta este cedată rezervorului de apă caldă pentru asigurarea apei calde menajere sau aportului la încălzire. Randamentul panourilor solare din radiaţiile solare dispersate în România este de 15 – 25% din radiaţiile directe.

Combinând cu o pompă termică cu sistemul solar termic se obţine eficientizarea fiecărui sistem în perioadele de solicitări intense.

D.B.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !