Solidaritate de Ziua Roşiei Montane

Adelina Pugna şi prezentatoarea Ioana Mădălina Ştefănică
Adelina Pugna şi prezentatoarea Ioana Mădălina Ştefănică
763 de lei au fost adunaţi, cu ocazia Zilei Roşiei Montane, în Oradea, găzduită de Moszkva Caffe.

Sumele strânse la Bazarul Alchimiştilor vor fi destinate campaniei „Fără cianură” şi „Fără gaze de şist”. Orădenii care au achiziţionat diferite obiecte, joi seara, au contribuit astfel la continuarea acţiunilor ce se împotrivesc proiectelor neprietenoase cu mediul.

Alţi circa 400 de lei au fost strânşi în urma licitaţiei pentru produse culinare tradiţionale, de la gemuri la cârnaţi, provenite din Roşia Montană. Banii sunt destinaţi roşienilor care rezistă de atâţia ani în faţa proiectului de exploatare a aurului prin cianuri, în comuna din Apuseni.

Ziua Roşiei Montane a fost sărbătorită la Oradea cu cântec şi scurt-metraje. Adelina Pugna a fost orădeanca câştigătoarea unui concurs dedicat voluntarilor care au lipit frunza campaniei Salvaţi Roşia Montană! în zece locuri din oraş. Adelina va petrece un weekend, cu cazare şi masă, la Roşia Montană.

Cu poliţiştii la uşă

Urmare a evenimentului, universitarul Orlando Balaş a criticat, pe propriu-i blog, intruziunea poliţiştilor în manifestarea dedicată Roşiei Montane. „Desigur, nu persoanele polițiștilor au deranjat, că doar nu acționau de capul lor. Ci grija comandaților poliției pentru o manifestare civică și civilizată desfășurată într-un cadru privat, în care această instituție nu avea ce căuta fără un motiv întemeiat. Asta în condițiile în care nivelul decibelilor a fost redus, iar serbarea absolut decentă. Și în condițiile în care prezența polițiștilor era poate binevenită în alte locuri, nu la ușa sălii unde se desfășura sărbătorirea Roșiei Montane. Dar dacă tot zburdă interlopii sub privirile îngăduitoare ale poliției, iar polițiștii sînt arestați pentru corupție, responsabilii cu ordinea publică din Oradea au simțit nevoia să-și demonstreze vigilența trimițînd agenți care să supravegheze ostentativ manifestările în cadru privat ale orădenilor cu spirit civic”, scrie Balaş.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !