Somatii si amenzi pentru terenuri nesalubrizate in Cartierul Grigorescu

1Comentariu
Somatii si amenzi pentru terenuri nesalubrizate in Cartierul Grigorescu
Compartimentul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Ecologice a demarat anul acesta şi acţiuni de antrenare în activitatea de salubrizare a terenurilor şi întreţinere a spaţiilor verzi din Cartierul Grigorescu, a tuturor deţinătorilor legali, cât şi a administratorilor acestora.

Până pe 30 aprilie s-au identificat 852 de terenuri, din care 534 erau insalubre, drept pentru care au fost somate 374 de persoane fizice şi juridice, deţinătoare a terenurilor respective.

Apoi, până pe 13 iulie, s-a verificat îndeplinirea celor prevăzute în somaţii, fiind întocmite un număr de 129 de procese-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, cu sancţiunea principală de „avertisment” şi măsura complementară de salubrizare a terenurilor, cu termen între 5 şi 10 zile calendaristice.

Ca urmare a neconformării avertismentelor aplicate, s-au întocmit, până în prezent, 32 de procese-verbale având ca sancţiune principală amenda contravenţională, cu suma totală în valoare de 37.000 lei.

70% s-au conformat

„Menţionăm că, în urma demersurilor prezentate mai sus, 70% din proprietari s-au conformat privind salubrizarea terenurilor, iar ca şi suprafaţă salubrizată, procentul realizat este de aproximativ 60%. Referitor la diferenţa de terenuri nesalubrizate, în proporţie de circa 40%, procedurile continuă în prezent, acestea având termen de finalizare la sfârşitul lunii august 2012”, mai informează Biroul de Presă al Primăriei Oradea.

Concomitent, Poliţia Ecologică demarează o altă campanie de somaţii şi avertismente pentru deţinătorii ce s-au conformat la începutul anului 2012, dar nu au continuat întreţinerea terenurilor şi menţinerea acestora în stare salubră.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor