Sosesc declaratiile de venit pe 2005

Agenţia Natională de Administrare Fiscală (ANAF) a început să trimită, prin poştă, contribuabililor – persoane fizice, plicurile cu pachetul informaţional cu formularele de declaraţii de venit aferente anului fiscal 2005.

Pachetul informaţional cuprinde 2 formulare ale „Declaraţiei speciale privind veniturile realizate”, personalizată, ghidul de completare a formularelor, scrisoarea adresată contribuabililor, precum şi plicul destinat trimiterii de către contribuabili a declaraţiilor la organul fiscal. Printre primele 13 judeţe cărora le-au fost trimise plicurile (aproximativ 115.000 de exemplare) se află şi judeţul Bihor, cu 8.391 declaraţii.

Recomandări

„ANAF recomandă contribuabililor ca, înainte să completeze formularele declaraţiei de venit, să consulte ghidul de completare primit”, a precizat Smaranda Scridon, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor. „În cazul în care contribuabilii, după consultarea ghidului, mai au nelămuriri privind modul de completare a formularelor de declaraţie, pot solicita informaţii suplimentare, prin telefon sau direct, de la orice administraţie fiscală, la compartimentul pentru asistenţa contribuabililor”, a adăugat directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Contribuabilii sunt rugaţi ca, după completarea formularelor de declaraţie de venit, să introduca un exemplar în plicul primit, păstrând celălalt exemplar. Plicul cu formularul declaraţiei completat se depune la oficiul poştal cel mai apropiat, de unde se primeşte o recipisă ca dovadă a respectării obligaţiei de declarare a veniturilor.

Pentru transmiterea, prin poştă, a declaraţiei de venit completată le recomandăm contribuabililor să utilizeze plicul cu indicaţia „CR” primit, acesta fiind un plic special, pentru care nu trebuie să achite taxele poştale. În cazul în care vor utiliza un alt plic, taxele poştale vor fi suportate de către contribuabili. Termenul final de depunere a declaraţiilor de venit este 15 mai 2006.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !