Spre capitala Mongoliei cu maşina

1Comentariu
Spre capitala Mongoliei cu maşina
ORADEA – Sunt tineri, dornici de aventură şi vor să îţi ajute semenii. Este vorba despre un grup de tineri din Marea Britanie, care în drum spre Mongolia au poposit o noapte la Oradea, lângă Stadionul FC Bihor.

Britanicii participă la Raliul Mongoliei 2007, competiţie a cărei scop este să strângă bani pentru copii şi oamenii defavorizaţi din Mongolia.

„Am pornit în 21 iulie din Hyde Park, Londra şi ne îndreptăm către Ulaanbaatar, capitala Mongoliei. Anul acesta s-au înscris 200 de echipe în cursă 200 de echipe, ceea ce înseamnă mai mult de 400 de oameni. Ne-am propus să parcurgem distanţa între cele două capitale într-o lună, acum vom vedea dacă vom reuşi”, spune Mark Sandey, unul dintre temerari.

„Scopul raliului este să strângem cât mai mulţi bani pentru fundaţiile de caritate Mercy Corps, care sprijină comunităţile rurale din Mongolia, şi Christian Noble Children’s Foundation, care îi ajută pe copiii mongoli nevoiaşi. Fiecare echipă trebuie să strângă cel puţin o mie de lire sterline. Anul trecut s-au strâns peste 200.000 de lire, iar anul acesta sperăm că se vor strânge peste 250.000 de lire pentru acţiunile de caritate”, explică Mark Dean, un alt expediţionar.

„Au fost stabilite mai multe rute. Alţii au ales să meargă în Mongolia prin Turcia sau Finlanda, iar noi am ales traseul prin România. Am rămas peste noapte la Oradea, iar acum mergem mai departe. Raliul nu are foarte multe reguli. Cele mai importante sunt că se pot folosi doar maşini cu capacitatea motorului mai mică de un litru şi motociclete cu mai puţin de 125 de centimetri cubi. Practic fiecare echipă este responsabilă pentru membrii ei. Nu sunt puncte de control şi nici echipe de sprijin”, completează Tom Richards.

„Am fugit de iubita mea. M-a înşelat şi am simţit că trebuie să plec de lângă ea, iar cel mai bun lucru mi s-a părut să merg într-o călătorie lungă, la capătul lumii”, îşi motivează zâmbind călătoria, Buddy.

Raliul Mongoliei a luat naştere în 2001 la un pahar de bere, când doi dintre organizatorii de azi au hotărât să străbată distanţa până în Mongolia cu un Fiat 126. Ce-i drept nu au reuşit, dar au pus pe roate competiţia caritabilă. Astfel, în 2004 şase echipe s-au încumetat să străbată miile de kilometri până în Mongolia şi patru dintre ele chiar au ajuns la Ulaanbaatar. În 2005 au luat startul 43 de echipe, 18 dintre ele ajungând la destinaţie, iar în 2006 au pornit în cursă 167 de echipe, 117 ajungând în capitala Mongoliei. Mai multe detalii se pot afla pe saitul www.mongolrally.com

Ovidiu Morcan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor