Sprijin pentru tinerii care vor să muncească în UE

De Dan Birta
YOUR FIRST EURES JOB, un program pentru tineri
YOUR FIRST EURES JOB, un program pentru tineri
YOUR FIRST EURES JOB – sprijină mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani în ţările UE.

ANOFM este co-aplicant alături de serviciile publice de ocupare din Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia şi insulele Azore în cadrul proiectului TMS – Your first EURES job – proiect aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 01.06.2015 – 31.05.2017 în care Serviciul Public de Ocupare din Suedia este aplicant principal.

„Obiectivul general al proiectului, este de a sprijini mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani în ţările UE, de a asigura suport pentru găsirea unui loc de muncă, prin consiliere, mediere şi servicii de recrutare, folosind capacitatea reţelei serviciilor publice şi a reţelei EURES având ca rezultat concret plasarea a minimum 1.200 de tineri la nivel european, prin acordarea unui număr corespunzător de subvenţii de mobilitate”, explică Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Beneficiari

Programul „Primul tău loc de muncă EURES” se adresează tinerilor solicitanți de locuri de muncă și angajatorilor care caută să își ocupe posturile vacante. Astfel, locurile de muncă vacante din toate statele UE, precum şi din Norvegia şi Islanda, pe care pot aplica cetăţenii români şi europeni sunt afişate pe portalul EURES al locurilor de muncă vacante la nivel european.

Informaţii legate de program pot fi obţinute de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor, Simona Burdean. În cadrul proiectului sunt alocaţi bani pentru participarea la interviu sau pentru relocare atât pentru locurile de muncă vacante postate pe portalul Eures cât şi pe alte site-uri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !