Ștafetă pentru educație și burse la Samuil Vulcan

Reactualizat la:
O parte dintre bursieri
O parte dintre bursieri
“Alerg pentru o Cauză” 2015, ediția a IV-a, tranșa a II-a de burse.

Timișoreni de baștină ori de adopție, dar și beiușeni sadea au alergat o ștafetă de 200 km, în segmente de câte 5km, între Timișoara și Beiuș, în perioada 19-20 septembrie 2015, în beneficiul elevilor cu medii generale peste 9, dar cu probleme financiare acasă, spre a-i susține în C.N. Samuil Vulcan.

Remus Sime, fondatorul conceptului „Alerg pentru o Cauză”, prieteni ai acestuia, apoi beiușeni recrutați de asociația Bunul Samaritean ca și Lionel Mischie, Cristina Goicovici ori Călin Munteanu, copii de 9 ani- Elena Ciorna au alergat spre a aduna fonduri pentru acești elevi via platforma Galantom. Conform raportului de pe această platformă, au fost 21 de alergători înregistrați, 262 de donații și 24.740 ron generați de entuziaștii implicați, pentru programul de burse.

Dacă pe 18 decembrie 2015 s-a acordat prima tranșă de 400 ron din bursa anuală de 1.200 ron, în 11 martie bursierii au primit a doua tranșă de 400 ron. Fericiții beneficiari sunt: Ardelean Laurențiu, cls. a X-a E, Matiaș Georgiana, cls. a X-a E, Tomșe Andreea, cls. a X-a F, Popa Gabriel, cls a X-a C, Creț Silviu, cls a XI-a C, Dan Roxana, cls a XI-a B, Herlo Carla, cls a XI-a B, Jurj Bogdan, cls a XI-a B, Bunta Georgiana, cls a XI-a C, Fofiu Bianca, cls a XII-a E, Ianoș Gabriela, cls a XII-a E, Fenesi Timea, cls a XII-a E, Avram Roxana, cls a XII-a E, Bota Denisa, cls a XI-a A, Domocoș Diana, cls a X-a B, Bar Bogdan, cls a XII-a B.

Să aducă lumină

Telefonic, bursierii au mulțumit lui Remus și tuturor donatorilor cu entuziasm, impresionați de dăruirea acestuia într-o lume adeseori egoistă. Acesta i-a încurajat: “Trebuie să fiți voi cei care aduc lumină și bucurie. Am citit recent așa: “Dacă nu găsești oameni faini în jurul tău, fii tu unul!””. Bucuria elevilor a fost mare iar azi aceștia au avut laolaltă o oră de socializare la Old Time cu ocazia primirii banilor. “Sunt în al doilea an beneficiar al acestei burse și pot să vă spun că m-a ajutat foarte mult. Părinții mei nu își permit multe lucruri. Aș dori să mulțumesc celor ce au sponsorizat aceste burse și care ajută pe tinerii ca și mine – pentru că nu sunt singură, sunt și colegii mei aici” a mărturisit Georgiana Bunta, una dintre bursiere, făcând referire la cei 16 bursieri prezenți.

Extind programul

Asociația beiușeană a făcut deja demersuri pentru extinderea programelor sale de burse în licee din alte județe. “Este esențial ca modelul practicat cu success la Beiuș să fie replicat în alte școli, în alte orașe, implicând respectivele comunități de absolvenți respectiv conducerilor școlilor ca și parteneri. Fiecare școală are elevi valoroși ca Bogdan, ori Georgiana, cu nevoi specifice. Ori olimpici valoroși ca Andrei Beleiu. Dublu premiat anul trecut. Suntem aici pe termen lung, pregătiți să investim în elevii merituoși respectiv în școlile cărora le pasă.” spune Adrian Ciorna, președintele de la Bunul Samaritean Beiuș.

Anul 2016 aduce ediția a V-a a proiectului Alerg pentru o Cauză la care asociația invită deja donatorii să participe și voluntarii alergători să se antreneze. “Deja sunt pe stadion și alerg ca să fiu pregătită pentru ediția de anul acesta!”, menționează Cristina Goicovici, o beiușeancă ce a alergat prima dată pentru bursieri în septembrie trecut. Lionel Mischie și-a împlinit promisiunea și a alergat 1km pentru fiecare leu pe care l-a generat ca donație peste termenul stabilit de el. Asociația laolaltă cu Remus Sime va anunța în săptămânile următoare datele evenimentului.

În pregătirea noii ediții ori a burselor de merit pe discipline aferente lunii mai 2016, donaţiile şi sponsorizările pot fi făcute în contul IBAN RO83RNCB0034021802850001, deschis la BCR sucursala Beiuş, Bihor pe numele asociaţiei “Bunul Samaritean Beiuş”. Din afara României, donatorii pot folosi conturile IBAN RO56RNCB0034021802850002 – donatii Euro sau IBAN RO56RNCB0034021802850009 – donatii GBP.

Pentru orice întrebări, pentru planificarea unei sponsorizări sau donaţii, nu ezitaţi să contactaţi asociaţia la 0722-684679 sau adrian.ciorna@yahoo.com.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !