Start la simularea evaluării naționale

De Alexandru Guiaș
Start la simularea evaluării naționale
Simularea Evaluării Naționale pentru anul școlar 2015-2016 începe de luni, 22 februarie, cu testarea la Limba și literatura română.Elevii de a VIII-a scapă de evaluare la capitolele cu trăsături specifice genului dramatic, romanului sau baladei populare.

La matematică simularea va avea loc mâine, 23 februarie și vor fi exceptate capitole ca funcțiile și calcularea de arii și volume.

În aceste condițiii Ministerul Educației a și remis Ordinul nr. 3.069 din 14 ianuarie 2016, care a apărut în Monitorul Oficial, privind organizarea și desfășurarea simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, pentru anul școlar 2015-2016.

Este al treilea an consecutiv în care elevii din calasele a VIII-a, a XI-a și a XII-a susțin la nivel național simulări ale examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat. Simulările înseamnă testări și vor fi organizate în toate școlile la aceeași dată, cu aceleași subiecte, concepute de Ministerul Educației. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei școli, prin discuții cu elevii și cu părinții. Conform Ministerul Educației, obiectivele simulării sunt de familiarizare a elevilor cu rigorile examenului și optimizarea rezultatelor obținute de aceștia.

La liceu, simularile Bacalaureatului 2016 încep pe 7 martie, cu Limba si literatura română. Pentru elevii de clasa a XI-a, de la simulare sunt exceptati autori precum Bacovia, Blaga, Arghezi sau Rebreanu.

Calendar:

22 februarie 2016: Limba și literatura română
23 februarie 2016: Matematică
24 februarie 2016: Limba și literatura maternă
4 martie 2016: Afișarea rezultatelor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !