Steiul trebuie sa aiba servicii medicale

1Comentariu
Steiul trebuie sa aiba servicii medicale
Şteiul cochetează cu trei variante de transformare a unităţii, pentru păstrarea profilului.

Spitalul din Stei nu figurează încă pe lista spitalelor care au acceptat să devină azile de bătrâni. Managerul unităţii şi mai ales primarul din localitate încearcă mai multe variante pentru a eficientiza spaţiul medical.

Au trei căi

„Steiul trebuie să aibă servicii medicale”, a declarat luni, 11 aprilie 2011, pentru Jurnal bihorean şi Bihon primarul Steiului, Ioan Lucaciu.

El a detaliat că se încearcă mai multe piste, pentru ca şteienii şi locuitorii din Stei să aibă la dispoziţie servicii medicale.

Pe de o parte, primarul aşteaptă în două-trei zile un răspuns de la Bucureşti la solicitarea depusă privind comasarea spitalului din localitate cu cel din Beiuş.

Pe de altă parte, spune Lucaciu, Consiliul Local a şi dat o hotărâre pentru înfiinţarea unui centru de permanenţă care să funcţioneze non-stop la spitalul din Stei, cu linii de gardă. În plus se încearcă şi înfiinţarea unei policlinici (ambulatoriu) în spital.

Până la definitivarea noii configuraţii a Spitalului din Stei, parte din personalul de aici a acceptat să lucreze în alte unităţi, prin transfer, alţii şi-au luat concediu, a spus primarul Lucaciu.

Nu e pe listă

Sâmbătă, Ministerul Sănătăţii a transmis lista unităţilor cu paturi din ţară care au acceptat să se transforme în azile de bătrâni şi să primească finanţare printr-un program naţional special. Şteiul şi Bratca, cele două unităţi cu paturi propuse a se transforma în azile de bătrâni nu figurau sâmbătă pe această listă cu spitalele ce au acceptat transformarea în azile.

Ministerul Sănătăţii a transmis că „unităţile sanitare reprofilate care solicită transformarea în cămine pentru persoane vârstnice vor avea asigurată finanţarea de la data încheierii contractului”, sprijinindu-se astfel „continuitatea activităţii acestor unităţi”. Iniţial s-a transmis că spitalele care acceptă să devină azile văr primi finanţare din data de întâi a lunii următoare, dar Ministerul a dat o nouă prevedere care permite finanţarea spitalelor transformate în cămine pentru vârstnici de la data încheierii contractului.

O.Ş.

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor