Stiinte mai „dure” ca matematica

De Cristian Horgoș
Stiinte mai „dure” ca matematica
Ratele de promovabilitate la probele de matematică au fost peste cele de la fizică, economie, chimie şi biologie.

Din statisticile oferite marti de reprezentanţii ISJ Bihor s-a desprins observaţia că matematica nu mai e singura „piatră de încercare” a Bacalaureatului, ci şi fizica, biologia şi chimia.

„Din ce am discutat cu colegii de matematică, subiectele la matematică au avut un nivel potrivit. Personal, sunt bucuros că matematica nu mai e «văduva neagră» a Bacalaureatului”, s-a destăinuit inspectorul de matematică Florin Nicoară.

Potrivit datelor oferite ieri de coordonatorii ISJ Bihor, la limba română (profil uman şi pedagogic) promovabilitatea la Bacalaureat a fost de 87,32%, la limba maghiară de 96,3% iar la limbile slovacă şi germană de 100%.

Promovabilitatea record a fost la istorie (99,77%), urmată de informatică (98,28%) şi geografie (97,80%).

Subiectele la matematică au fost diferenţiate pe patru profile. La proba profilului de matematică-informatică, rata de promovabilitate a fost de 92,83%, la matematică – Ştiinţele naturii de 89,80%, la matematică – Pedagogic de 92,77% iar la matematică – Tehnologic de 70,42%. „Ne aşteptam ca la profilul tehnologic, notele de la matematică să fie mai slabe decât la celelalte profile”, a comentat inspectorul general Negrean.

Mulţi căzuţi la fizică

La proba „ED”, la biologie, promovabilitatea a fost de 82,55%, la chimie de 80,85%, la economie de 75% iar la fizică de doar 55,43%.

„Proba la fizică s-a dovedit a fi cea mai dificilă”, au concluzionat inspectorii şcolari.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !