STOP risipei alimentare!

De Camelia Busu
STOP risipei alimentare!
Echipa Food Waste Combat propune şi în Oradea schimbarea comportamentului de consum.

Orădenii sunt invitaţi să se informeze şi să conştientizeze risipa alimentară şi să se alăture campaniei pe care o lansează Junior Chamber International (JCI) Cluj împreună cu LEO Black Eagle Oradea. Echipa Food Waste Combat, formată din membri ai asociației JCI Cluj propune un weekend prelungit de evenimente marca FWC.

Proiectul Food Waste Combat își propune să informeze, să educe și să crească nivelul de conștientizare asupra problemei risipei alimentare. Pe lângă crearea unei bănci de alimente și pe lângă campaniile de educare din școli, proiectul caută să schimbe activ comportamentul de consum al românilor. Proiectul Food Waste Combat pornit la Cluj a crescut și acum se extinde. A pornit de la o campanie de informare şi se vrea să devină principala mișcare națională de combătut risipa. 600 de elevi din școlile clujene au participat la proiectul care a ajutat 300 de beneficiari cu şapte tone de mâncare salvată. Lansarea la Oradea se va face în parteneriat cu LEO Black Eagle Oradea, proiectul Alternative şi Manifest pentru Oradea. După lansare, clubul LEO va prelua acest proiect în Oradea.

Evenimentele din 24 si 25 sunt deschise publicului, cu intrare liberă pe bază de înscriere.

Vineri, 23 noiembrie, între orele 9:00 – 14:00 vor avea loc ateliere anti-risipă în Colegiile Mihai Eminescu şi Emanuil Gojdu, cu participarea elevilor de la secția de Turism și Alimentație Publică a Colegiului Economic Partenie Cosma.

Sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 14:00, va avea loc evenimentul oficial de lansare în Cetatea Oradea, cu prezentarea proiectului, activități practice anti-risipă și dezbateri despre problema risipei.

Duminică, 25 noiembrie, de la ora 13:00 va avea loc proiecția unui documentar și o scurtă discuție despre risipă la Liceul Greco-Catolic. De la eveniment nu vor lipsi degustările rețetelor creative, dezbaterile și premiile – surpriză pentru participanți.

„Acest proiect a fost deja prezentat pe scurt orădenilor, la TEDx Oradea 2017. Au fost reacții care ne-au bucurat foarte mult. Plus, avem şi membrii FWC originari din Bihor, deci ne face o mare plăcere să avem ocazia de a extinde proiectul într-un oraș drag nouă. Vrem să implicăm cât mai mulți oameni din comunitatea orădeană în următorul weekend și apoi să-l creștem acolo, pentru și mai mult impact în lupta noastră cu risipa alimentară”, spun membrii echipei Food Waste Combat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !