Ştrandurile din judet, amendate de CJPC

Strandurile, luate la puricat
Strandurile, luate la puricat
CJPC Bihor a verificat 15 ştranduri, piscine şi bazine din judeţ, aplicând amenzi de 53.000 de lei.

În urma evenimentului petrecut nu cu mult timp în urmă la ştrandul Ioşia, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor a demarat o acţiune de verificare a condiţiilor la ştrandurile din judeţ. „Controalele au continuat la celelalte unităţi cu acest profil: stranduri, bazine, piscine din judeţ, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale din domeniul protecţiei şi siguranţei consumatorilor, fiind verificate încă alte 14 unităţi”, ne-a informat Traian Bejan, comisarul şef al CJPC Bihor.

Abateri la stranduri

Au fost constatate mai multe abateri dintre care amintim: avertizoarele şi indicatoarele de adâncime lipseau sau erau greu vizibile; lipsa informării consumatorilor asupra regulilor pe care trebuie să le respecte la intrarea în bazine; absenţa avertismentelor asupra eventualelor riscuri şi pericole ce pot apărea; neafişarea regulamentului de funcţionare sau afişarea lui în locuri în care consumatorii nu au acces (ex. Biroul administratorului); finisajele necorespunzătoare ale bazinelor.

Pentru partea de alimentaţie publică prestată de aceşti operatori economici s-au constatat următoarele deficienţe: utilizarea în cadrul serviciilor de alimentaţie publică a materiei prime care nu are etichete cu elemente de identificare şi caracterizare; achiziţionarea produselor din carne în stare refrigerată, porţionarea şi congelarea acestora în unitate; utilizarea veselei prezentând crăpături, farfurii ciobite; nemonitorizarea la zi a temperaturilor din spaţiile de păstrare frigorifice a produselor. „În timpul acţiunii tematice de control au fost verificaţi 15 operatori economici, fiind întocmite 14 procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 53.000 lei”, a precizat Traian Bejan.

D.B.

Cu ochii în patru la apa geotermala

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !