Strategia economica a candidatilor la Primaria Beius

De Veronica Bursaşiu
Strategia economica a candidatilor la Primaria Beius
Continuând seria întâlnirilor în principalele oraşe ale judeţului cu candidaţii la funcţia de Primar şi Preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Federaţia Patronilor Bihor, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, CNIMPR şi Confindustria s-au aflat în Municipiul Beiuş.

În sala mică a Primăriei Municipiului Beiuş trei dintre candidaţii la funcţia de primar, şi anume Henrieta Rita Burz (UNPR), Nicolae Jolţa (PDL) şi Adrian Domocoş (PNL), şi doi dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle (PDL) şi Pásztor Sándor (UDMR), şi-au prezentat punctele din programul electoral care sunt de interes pentru mediul de afaceri beiuşean. Henrieta Burz a insistat pentru dezvoltarea turistică și balneară a Beiușului și a zonei înconjurătoare pentru realizarea unui parc industrial, sprijinirea IMM-urilor pentru acordarea de facilități fiscale.

Nicolae Jolţa promite că va întreprinde tot ceea ce este posibil pentru atragerea de investitori care să creeze locuri de muncă. O altă prioritate va fi dezvoltarea turismului și exploatarea eficientă a apei termale. Primarul în exerciţiu, Adrian Domocoș are ca prioritate dezvoltarea zonei industriale. Aceasta se e întinde deja pe 3,6 hectare, dar reprezentantul PNL promite că aceasta se va extinde pe o suprafaţă de până la 6,8 hectare – lucru care va atrage investitori. Șoseaua de centură este o prioritate, o promisiune pe care candidatul liberal a promis că o va onora în viitorul mandat . Adrian Domocoş e gata să susţină companiile din zona Beiuș.

Tara Beiuşului, un brand

În ceea ce îi privește pe cei doi candidați la președenția Consiliului Județean Bihor, Radu Țîrle continuă să susțină ideea sprijinirii investitorilor locali, în așa fel ca investițiile din zona Beiuș să fie realizate de firme beiușene, respectiv bihorene. Va face toate demersurile pentru terminarea șoselei Oradea – Deva, Beiușul beneficiind de acest lucru.Pásztor Sándor va milita pentru dezvoltarea microregiunii – Țara Beiușului, unde trebuiesc găsite și promovate brandurile zonei respective. De asemenea, va susține din poziția de Președinte al CJ realizarea unor programe turistice de bună calitate din zona Beiuș.Cei trei candidați la funcția de primar al Municipiului Beiuș au răspuns afirmativ la cele trei întrebări și totodată propuneri ale reprezentaților mediului de afaceri bihorean privind atribuirea unui birou în clădirea pentru organizațiile patronale, înființarea comisiei economice de pe lângă Consiliul Local Beiuș și a comisiei de monitorizare a licitațiilor publice.

 

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !