Studenti pentru Neurostiinte

Studenti pentru Neurostiinte
Până pe 15 octombrie, Universitatea Oradea (UO) recrutează 10 studenţi în cadrul proiectului pilot „Dezvoltarea şi implementarea comună a unui program avansat de pregătire în domeniul neuroştiinţelor”.

Partener în proiect, şi Universitatea din Debrecen recrutează alţi zece studenţi care au absolvit un program de licenţă (undergraduate) în biologie, fizică, matematică, informatică, chimie, inginerie electrica/calculatoare, psihologie, sau din anii terminali de la Medicină.

Dosarele candidaţilor de la UO vor fi trimise la adresa neuroteam2012@gmail.com. Detalii despre înscriere şi selecţie se găsesc pe site-ul http://neuroteam.webhost.uoradea.ro.

„Neuroştiinţele prin rezultatele şi aplicaţiile lor în diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor neurologice şi psihiatrice joacă un rol deosebit de important în îmbunătăţirea calităţii vieţii. Pentru a stimula progresul în acest domeniu, o cerinţă majoră este formarea generaţiei următoare de cercetători, clinicieni şi tehnicieni într-un cadru multidisciplinar pentru a avansa înţelegerea funcţionării creierului în condiţii normale şi patologice. Proiectul NeuroTeam se înscrie în acest context şi vizează introducerea unei noi curicule unitare la nivel de masterat care să familiarizeze studenţii cu concepte şi abordări experimentale din diverse discipline legate de neuroştiinţe, de la nivel molecular la nivel sistemic şi constituie un prim pas în dezvoltarea unui program de master în Neuroştiinte la Universitatea din Oradea”, explică şef lucrări dr. Adina Mincic, ca lider de proiect. Din echipa de proiect mai fac parte şef lucrări dr.ing. Ioan Buciu şi profesorii universitari Cristian Grava şi Cătălin Moca-Paşcu.

Din fondurile proiectului se va amenaja un laborator de cercetări experimentale în neuroştiinte cognitive, în care studenţii vor fi iniţiaţi în activitatea de cercetare ştiinţifică. Activităţile se vor desfăşura sub îndrumarea unor cadre didactice cu experienţă în activitatea de predare/mentorat în domenii legate de neuroştiinţe şi în implementare de proiecte de cercetare, dobândită la instituţii de referinţă în domeniu din străinătate (din Europa şi America de Nord).

Obiectivul pe termen mai lung al acestui proiect pilot este dezvoltarea unor programe de masterat în Neuroştiinţe atât la Universitatea din Oradea, cât şi la cea din Debrecen şi deschiderea unor noi direcţii de cercetare/dezvoltare în domeniu.

Echipa de proiect este compusă din: şef lucrări dr. Adina Mincic, p

Titlul proiectului: “Dezvoltarea şi implementarea comună a unui program avansat de pregătire în domeniul neuroştiinţelor” “Joint development and implementation of an advanced training program in neurosciences” derulat prin Programul Teritorial de Cooperare HURO 2007-2013. Proiectul este co-finanţat cu 198.049 euro de catre Uniunea Europeana (Fondul European de Dezvoltare Regionala – ERDF) prin programul Programul de cooperare transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013 (www.huro-cbc.eu, www.hungary-romania.cbc.eu).

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !