Studentii au invatat cum sa-si caute de lucru

De Dan Birta
Stundeţii au aflat secretele căutării unui loc de muncă
Stundeţii au aflat secretele căutării unui loc de muncă
Studenţii de la Facultatea de Construcţii au aflat ce ar trebui să facă pentru a se putea angaja mai uşor.

„Contact pentru contract”. Acesta a fost numele workshop-ului organizat de către Facultatea de Construcţii Oradea în parteneriat cu Federaţia Patronilor Bihor (FPB), Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor şi AJOFM Bihor.

Principalii beneficiari ai şedinţei de lucru au fost studenţii.

Forum

Invitaţii care au stat în faţa studenţilor şi le-au explicat cum pot să-şi găsească mai uşor un loc de muncă au fost: Vasile Fonoage – vicepreşedintele FPB, Constantin Badea – directorul general al CCI Bihor şi Adela Farago şi Maria Cristea de la AJOFM Bihor. „Această întâlnire vizează o mai bună cunoaştere a pieţei muncii. Unul dintre obiectivele workshop-ului este consilierea profesională în vederea angajării”, a precizat decanul Ramona Novicov în cuvântarea ei. Vasile Fonoage a spus că Facultatea de Construcţii este una dintre facultăţile care produc absolvenţi ce au şanse mai mari să-şi găsească de lucru, dar deplânge lipsa unei secţii de Drumuri şi Poduri, unde este foarte mult de lucru. „Cerinţele angajatorilor se rezumă la a încerca să transpuneţi în practică ceea ce aţi învăţat în facultate. Pe de altă parte, orice patron vrea oameni cu iniţiativă, nu pioni pe tabla de şah”, s-a adresat Vasile Fonoage studenţilor prezenţi. Acesta le-a mai precizat studenţilor că vor trebui să dea dovadă de disponibilitate organizatorică şi flexibilitate.

Constantin Badea nu i-a menajat nici el deloc pe studenţi, atenţionându-i că înainte de a cere salarii când se prezintă la un interviu, ar trebui să întrebe despre sarcinile ce le revin. „În ultimii ani s-a distanţat foarte mult teoria de practică. Va fi foarte greu pentru cei care au luat în derâdere practica”, a subliniat Constantin Badea. Acesta îi îndeamnă pe studenţi să lucreze în comun pentru a avea mai multe şanse de succes.

Maria Cristea şi Adela Farago le-au vorbit studenţilor despre măsurile active de stimulare a angajaţilor şi angajatorilor, dar şi despre paşii care trebuie făcuţi în căutarea unui loc de muncă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !