Studentii oradeni curtati de Dacia Pitesti

Reactualizat la:
Studentii oradeni curtati de Dacia Pitesti
Fabrica Dacia din Pitesti este interesată de o colaborare cu studentii de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică (IMT) din cadrul Universităţii din Oradea.

Echipele Monster Drill, Curentaşii Reloaded şi Greenway, alcătuite din studenti şi profesori de la IMT (specializările autovehicule rutiere şi mecatronică), s-au întors de la concursul internaţional „Elektromobil race” din Ungaria. Orădenii au concurat, la sfârşitul săptămânii trecute, cu 135 de echipe din alte ţări din Europa, clasându-se pe locurile 12, 13 şi 60. Din cauza unei defecţiuni tehnice la vehicul, echipa care a obţinut locul 13 a fost descalificată, neputându-se bucura de o victorie la care a visat. Concurenţii au avut de trecut trei probe eliminatorii: demaraj, viteză şi frânare. Cele trei vehicule au fost realizate de studenţi şi funcţionează pe energie electrică.

Remarcati de Dacia Pitesti

„Vreau să remarc inventivitatea tinerilor noştri ingineri. Sunt convins că aceşti participanţi îşi vor găsi loc de muncă oriunde, în SUA, Germania etc.”, a spus prof. dr. ing. Dinu Fodor, cel care i-a însoţit pe studenţi la concurs.

Întrebat de rectorul Cornel Antal cât de viabilă este dotarea Universităţii Oradea cu un astfel de vehicul nepoluant, profesorul Fodor a spus că acest lucru ar fi foarte eficient, în condiţiile în care aceste vehicule nu ar polua oraşul. În plus, acesta a precizat că la una din prezentările de la Bucureşti, studenţii şi profesorii de la Universitatea din Oradea au fost abordaţi de reprezentanţii Dacia Piteşti pentru o posibilă colaborare în realizarea unui autoturism electric. Profesorul Fodor nu are încă detalii concrete despre acest proiect.

Studenţii orădeni sunt în faza de creare a unui vehicul pneumo-electric cu care vor participa în 6 mai la concursul de Pneumobil de la Eger.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !