Subventii pentru stimularea productiei de orez in Bihor

De Dan Birta
Subventii pentru stimularea productiei de orez in Bihor
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale vrea să implementeze începând cu acest an, o schemă de ajutor specific, care are ca obiective prevenirea tendinţei de reducere a suprafeţelor cultivate cu orez şi asigurarea unei producţii care să acopere o parte din necesarul de consum intern.

Schema de ajutor specific se va acorda în conformitate cu art. 68 din R(CE) nr. 73/2009 şi are în vedere prevenirea deprecierii nivelului de trai în zonele defavorizate şi evitarea abandonului aşezărilor rurale din aceste zone.

 Condiţii

Pentru a fi eligibile în cadrul acestei scheme de ajutor specific, exploataţiile trebuie să fie localizate în zonele defavorizate din România, conform Anexei 4A din Programul National pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013.

„Sprijinul specific se acordă tuturor exploataţiilor de orez eligibile, sub formă de plată anuală suplimentară, cu condiţia ca mărimea acestora să fie de minimum un hectar, cu parcele de minimum 0,3 hectare (să corespundă criteriilor de eligibilitate pentru acordarea sprijinului pe suprafaţă – SAPS)”, se arată în comunicatul ministerului. Cererea pentru ajutorul specific pentru orez este parte a Cererii unice pentru schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), aprobată prin ordinul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 37/2012 şi nu trebuie însoţită de alte documente suplimentare faţă de cele necesare pentru sprijinul SAPS. Nivelul indicativ al sprijinului este de 250 euro/hectar, pentru o suprafaţă de aproximativ 12.000 ha şi se va acorda o dată pe an.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !