Sună alarma! Sirenele de alarmare publică vor suna, din nou, miercuri

De Oana Farcas
Reactualizat la:
7Comentarii
Sună alarma! Sirenele de alarmare publică vor suna, din nou, miercuri
În dimineața zilei de miercuri, 4 aprilie, în intervalul orar 10:00 – 11:00, va avea loc un exerciţi pentru verificarea funcţionării sirenelor de alarmare publică.

UPDATE | Sirenele de alarmare a populației au pornit la ora 10:20 în Oradea.


Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Oradea îi informează pe cetăţeni că nu trebuie să intre în panică, deoarece acesta este un exerciţiu. Conform art. 25 din O.M.A.I. nr. 1.259/10.04.2006, publicat în M.O. nr. 349 din 18.04.2006, pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, semnalele de alarmare a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici, sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.

Durata fiecărui semnal este de 2 minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepţia sirenelor cu aer comprimat, la care durata este de un minut.

ISU desfășoară lunar exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Totodată, se urmărește pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare publică. Context în care, Comitetul Local pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Oradea îi atenționează pe cetățeni că nu trebuie să intre în panică deoarece acesta este un exercițiu.

La nivelul județului Bihor există 164 de sirene de alarmare publică aparținând administrației publice (156 electrice și 8 electronice) și 60 de sirene de alarmare publică aparținând operatorilor economici și instituțiilor (10 electrice și 50 electronice).

Tipuri de alarme:

a) Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor