Supliment de peste 3.500 de tichete la „Programul Rabla”

1Comentariu
Se prelungeşte „Programul Rabla”
Se prelungeşte „Programul Rabla”
Până la sfârşitul anului se estimează că programul va avea peste 25.000 de beneficiari.

Veşti bune pentru cei care au maşini mai vechi de opt ani şi vor să le caseze. „Programul Rabla” va fi suplimentat cu peste 3.500 de tichete, iar termenul de înscriere în program a fost prelungit.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a dispus suplimentarea „Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național – Rabla clasic 2016” cu 3.538 de noi note de înscriere destinate exclusiv persoanelor fizice. Aceasta este a treia suplimentare a Programului din anul acesta. „Această nouă suplimentare, în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, confirmă succesul istoric pe care l-a înregistrat în anul acesta «Programul Rabla».

Cumulând bugetul inițial al programului și suplimentările din iulie și octombrie, ne așteptăm să depășim 25.000 de beneficiari până la sfârșitul anului. Interesul față de Programul Rabla continuă să fie foarte ridicat și mă bucur că am reușit să identificăm resursele pentru a înlocui și mai multe mașini vechi cu autovehicule noi, mai puțin poluante”, a declarat Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Din 23 noiembrie

Notele de înscriere vor putea fi introduse de către producătorii validați începând de miercuri, 23 noiembrie, ora 12:00, iar facturile aferente acestora vor fi emise numai începând cu data de 9 decembrie. De asemenea, a fost prelungită data până la care proprietarii persoane fizice și juridice se pot înscrie la producători, și anume până cel târziu la data de 10 decembrie. Nota de înscriere este valabilă maximum 120 de zile de la data emiterii, însă fără a se depăşi data de 15 decembrie, iar data-limită pentru depunerea ultimei cereri de decontare din cadrul programului este 15 decembrie.

În plus, a fost introdusă posibilitatea prelungirii, până la data de 31 martie 2017, a valabilității contractelor de finanțare nerambursabilă încheiate de către producătorii validați cu Administrația Fondului pentru Mediu. Producătorii validați care vor să beneficieze de prelungirea valabilității contractelor pentru finanțare nerambursabilă până la 31 martie 2017 și depunerea ultimei cereri de tragere în 15 decembrie 2016 sunt invitați la sediul Administrației Fondului pentru Mediu, pentru semnarea actelor adiționale, începând cu data de 21 noiembrie.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor