Tabara studenteasca la manastire

Tabara studenteasca la manastire
La manastirea Oasa vor găsi modele concrete de viaţă, de împlinire umană, şi vor afla ce înseamnă prietenia adevărată.

Studenţii sunt aşteptaţi în tabără cu o deosebită bucurie iar înscrierile au loc până în data de 12 iulie. Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România ( A.S.C.O.R. ) filiala Oradea organizează în perioada 19-29 iulie, Tabăra Naţională Studenţească „Pr Teofil Părăian”, devenită deja o traditie în cadrul A.S.C.O.R.-ului naţional si care împlineste anul acesta 18 ani.

Ca în fiecare an, mânăstirea Oasa oferă studentilor un cadru atât natural cât şi duhovnicesc deosebit, pentru interiorizare, rugăciune, meditatie duhovnicească, dar si pentru cunoasterea celorlalti întru Hristos.

Program

Programul taberei constă în participarea la slujbe, conferinte si discutii pe teme duhovnicesti, repetitii de muzică psaltică si cântece patriotice, dar si integrarea lor în viata de obşte prin munca de ascultare în cadrul mănăstirii.

Părintele Stareţ, Iustin Miron, împreună cu Pr. Pantelimon Şuşnea, ca vrednici urmaşi şi ucenici ai Părintelui Teofil Părăian de la Mănăstirea Brâncoveanu, vor împărtăşi studenţilor din înţelepciunea şi experienţele lor în cadrul conferinţelor şi a discuţiilor. Organizatorii cănsideră că studentii vor pleca mai întăriti, mai plini de viaţă, de avânt , de bucurie, de înţelepciune, de întelegere şi afectiune faţă de semeni, pentru că i-au cunoscut si s-au împărtăşit din ei şi prin ei de Dumnezeu.

La sfârsitul taberei, pe 27 iulie, se sărbătoreste hramul mănăstirii, Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, doctorul fără arginti, la praznicul căruia tinerii vor participa activ prin cântarea în strană în timpul sfintei liturghii. În ziua următoare, se va merge în drumeţie pe munte împreună cu obştea mănăstirii, bucurându-se împreună de frumuseţea lumii create şi de comuniunea dintre ei.

La mânăstirea Oaşa vor găsi modele concrete de viaţă, de împlinire umană în călugări şi vor afla ce înseamnă prietenia adevărată, din relaţia cu ceilalţi studenţi. Orice realitate naturală, omenească, netransfigurată, degenerează. Prietenia pe care o vor găsi la Oaşa va fi autentică şi pătrunsă de Dumnezeu, drept pentru care nu se va mai pierde niciodata. Cu ajutorul celorlalţi vor deveni mai buni, mai puternici şi mai liberi, prin angajare şi trăre. În final se vor convinge că scopul vieţii e dincolo de planul în care trăiesc.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !