Teo, copilul de aur al Habitat pentru Umanitate Beius

Teo, copilul de aur al Habitat pentru Umanitate Beius
Băiatul a obţinut titlul de campionul mondial la Asihara Karate.

Un copil de doar 13 ani din Beiuş, băiatul primei familii care a beneficiat de o locuinţă Habitat în România, este mândria Habitat pentru Umanitate Beiuş.

 Teofil Herghelegiu, sau Teo cum îi spun prietenii, este „copilul de aur” al Habitat pentru Umanitate Beiuş. El este campionul mondial la Asihara Karate, titlu obţinut în urma concursului derulat între 12 şi 13 noiembrie 2011 la Bucureşti. Au fost prezenţi peste 300 de sportivi din întreaga lume iar competiţia a fost pentru prima dată organizată în România datorită rezultatelor bune pe care sportivii români le-au avut în ultimii ani. Un aport însemnat l-a avut şi Teo care practică acest sport încă dinainte de a merge la şcoală, de la vârsta de şase ani. Atunci, după doar jumătate de an de antrenament a obţinut prima lui medalie de aur. A fost doar începutul unei întregi serii de trofee obţinute care-i umplu pereţii casei şi care au culminat în acest an cu obţinerea titlului mondial.

„Chiar dacă sunt obişnuit cu astfel de concursuri, n-a fost deloc uşor. Ştiam de campionat de anul trecut şi atunci mi-am propus să obţin un trofeu, dar nu mă gândeam că voi obţine chiar titlul mondial. Acum sunt foarte bucuros şi am mari speranţe de viitor în acest sport” mărturiseşte Teo, abia întors de la competiţie în faţa colegilor şi a profesorilor care-l aplaudau în picioare după revenirea la şcoală.

Pentru a obţine această performanţă a avut nevoie de foarte multă pregătire şi ambiţie.

 Ajutat de Habitat

 Teo este băiatul primei familii care a beneficiat de o locuinţă Habitat în România şi avea abia două luni când părinţii l-au adus într-un coş în casa la care au muncit timp de doi ani alături de vecini şi voluntari. Familia Herghelegiu locuise până să beneficieze de o casă Habitat în chirie, având la dispoziţie o cameră mică şi friguroasă dintr-o casă veche în Beiuş.

„Dacă n-am fi avut casa asta, n-am fi avut nici măcar spaţiu pentru toate trofeele pe care le-a obţinut Teo. Însă pe de altă parte nici nu cred că ar fi avut şansa să practice acest sport şi să ajungă unde este acum deoarece o mare parte din antrenament o face acasă” spune Vasile Herghelegiu, tatăl lui Teo.

S.Al0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !