Termen-limită de însămânțare a culturilor verzi

Termen-limită de însămânțare a culturilor verzi
Fermierii care beneficiază de plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu trebuie să țină seama de regulile fixate pentru această schemă de plată și să respecte termenul-limită de însămânțare a culturilor verzi. Cei care nu respectă regulile sunt excluși de la plată.

Pentru 2015, agricultorii au încasat 59,12 euro/ha. Fermierii trebuie să respecte trei reguli dacă nu vor să fie excluși de la plata pe înverzire: diversificarea culturilor, zona de interes ecologic și menținerea pajiștilor permanente.
Potrivit art. 45, alin. 9 din Regulamentul (UE) 639/2014, zonele cu strat vegetal reprezintă zone de interes ecologic (ZIE). Zonele cu strat vegetal sunt suprafeţele arabile cultivate cu următoarele specii: măzăriche de toamnă, mazăre furajeră de toamnă, secară, orz, ovăz, trifoi, rapiță, muștar (Anexa 9, Ordinul MADR 619/2015), considerate culturi secundare, care nu participă la calculul diversificării culturilor şi care asigură acoperirea solului pe timpul iernii, până la 1 martie.

Data-limită până la care aceste culturi trebuie încorporate în sol este 1 aprilie. Perioada de însămânţare a acestor culturi este 1 august – 15 octombrie. Zonele acoperite de strat vegetal nu includ zonele acoperite de culturi de toamnă semănate în mod normal în vederea recoltării sau a păşunatului, care participă la respectarea GAEC 4 şi se pot înfiinţa inclusiv pe parcelele cu suprafeţe mai mici de 0,3 ha. Suprafeţele pe care se solicită ajutor pentru pachetul 4 Culturi verzi al Măsurii 10.1 agro-mediu și climă, din PNDR 2014-2020, nu se iau în considerare în calculul zonelor cu strat vegetal. Pentru aceste suprafețe, culturile trebuie înființate până la data de 30 septembrie. Pentru pachetul 4 aveți la dispoziție următoarea listă de culturi verzi: mazărea, măzărichea, rapiţa, muştarul, lupinul, sulfina. Fermierii care au angajamente pe pachetul 4 agro-mediu pot încasa 130 euro/ha0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !