Tocăniţă de Cartea Recordurilor

De Veronica Bursaşiu
3Comentarii
Tocăniţă de Cartea Recordurilor
Succes al echipelor bihorene la festivalul gastronomic din Hajdú-Bihar.

Duminică a avut loc Festivalul Tocăniței de Legume / Esztári Lecsófesztivál în satul Esztar, aflat la 30 km de Oradea, dincolo de graniţă. Cea de-a V-a ediție a reușit să fie una deosebită pentru cei din Esztár, organizatorii reușind să doboare recordul Guiness în materie de tocănițe de legume. Astfel, cu cele aproximativ 9.000 de porții și 1,8 tone de tocăniţă, organizatorii au reușt să își doboare propriul record din prima ediție.

eszter1

La concursul de acum s-au înscris 60 echipe, Bihorul fiind reprezentat cu 8 echipe, dintre care trei fiind câștigătoarele semifinalelor organizate în weekend-urtile precedente din această lună. De altfel, două dintre câştigătoare au reușit să confirme din nou, cei din Drăgănești primind premiul special al organizatorilor locali, iar echipa Burgha Mică din Sălacea a primit Mențiune specială pentru tocana de legume tradițională. De asemenea, una din echipele din Grădinari, cât și cea din Tămășeu au fost premiate de juriul compus din bucătari-șefi renumiți. Echipa câștigătoare a fost, din nou, una din Budapesta cu un preparat special bazat pe costița de miel afumată.

ester6

Printre participanți s-a numărat și o echipă mixtă a celor două județe vecine, Țara Bihorului având printre membrii pe președintele Consiliului Județean Bihor – Pászor Sándor, președintele Consiliului Județean Hajdú-Bihar, Pajna Zoltán, și pe deputatul microregiunii Berettyóújfalu, Vitányi István. „Mesajul principal al unui astfel de eveniment este acela de a încuraja organizarea unor astfel de festivaluri în regiunea noastră”, spune Adrian Simon, sufletul evenimentelor organizate în Bihor, în avanpremiera Festivalului gastronomic de la Esztar.

Din cele discutate până acum, atât cei din Esztár, cât și o parte dintre bihoreni și-au manifestat dorința de a continua anul viitor extinderea festivalului la noi în județ.

ester9



3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor