Transport toxic nesemnalizat

1Comentariu
Transport toxic nesemnalizat
ORADEA – Poliţia Rutieră ţine să precizeze că accidentul produs sâmbătă, la ieşirea din Inand, nu a avut loc pe fondul nesemnalizării corespunzătoare a lucrărilor de reparaţie a unuia dintre podurile de pe carosabil.

Sâmbătă, în jurul orei 0:45, un autotren Volvo cu 19 tone de încărcătură toxică şi inflamabilă a derapat pe podeţul de la Inand, sărind peste şanţul de pe marginea DN 79.

Viteză aproape triplă
„Conducătorul auto de 29 ani nu a respectat semnificaţia indicatoarelor temporare instalate pe DN 79. În zona respectivă este o limitare de viteză la 30 km/h, iar în momentul accidentului, conform diagramei tahograf, autotractorul rula cu 80 km/h. Întreaga responsabilitate pentru producerea accidentului îi revine conducătorului auto. În urma cercetărilor, lucrătorii ARR au constatat că pe autotractor nu erau montate plăcuţe de avertizare asupra mărfii periculoase transportate”, precizează inspectorul principal Claudiu Ciuclea, ofiţer în cadrul SPR Bihor.

Amenzi de 120 milioane
Pentru lipsa plăcuţelor de avertizare de pe autotren, lucrătorii ARR i-au aplicat transportatorului o amendă de 11.500 lei (115 milioane lei vechi), iar pentru faptul că a circulat pe timp de noapte cu o astfel de încărcătură şoferul autotrenului s-a ales cu o amendă de 500 lei. La audieri, şoferul le-a spus poliţiştilor că nu ştia că transportă substanţe periculoase.

„Împreună cu ARR, acţionăm pentru depistarea în trafic a unor astfel de transporturi. Ultimul lucru pe care ni-l dorim este să avem în Bihor evenimente cum a fost cel de la Mihăileşti. Începând cu 1 ianuarie 2007, Poliţia Rutieră, în judeţul Bihor, nu va mai da aviz nici unei lucrări în partea carosabilă, dacă executantul nu dispune de indicatoare conforme cu normele UE, inclusiv în ceea ce priveşte materialele din care sunt făcute acestea”, mai menţionează Claudiu Ciuclea.

Ovidiu Morcan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor