Tratamente fitosanitare la pomi

Reactualizat la:
1Comentariu
Tratamente fitosanitare la pomi
Specialiştii în perioada repausului vegetativ se recomandă executarea tratamentelor fitosanitare la plantaţiile pomicole, arbuşti, pepeniere pomicole pentru reducerea rezervei biologice de bacterii (focul bacterian al rozaceelor) şi ciuperci fitopatogene (monilioze, ciuruiri, băşicarea şi …

deformarea frunzelor, rapăn, făinare), a formelor hibernante a păduchelui din San Jose, afide, acarieni, insecte defoliatoare, etc.
Pentru combaterea rezervei biologice de boli se foloseşte soluţie albastră, utilizând una din substanţele de combatere pe bază de cupru: Alcupral 50 PU: 0,3% . Combate focul bacterian la măr, păr, gutui, rapăn la măr, păr, monilioză, pătarea roşie a frunzelor, ciuruirea frunzelor la prun, antracnoza frunzelor la cireş şi vişin.

Fungicidele pe bază de cupru nu se vor amesteca cu insecticidele cu formulare ulei.
Intervalul de timp între tratamentele cu fungicide pe bază de cupru şi insecticidele cu ulei horticol trebuie să fie de 2-3 săptămâni. De regulă se face un singur tratament cu insecticid cu ulei horticol care se aplică la sfârşitul repaosului vegetativ, asigurandu-se şi combaterea altor dăunători care pot apărea în această perioadă.

Tratamentele făcute în repaosul vegetativ asigură un start corect în faza de vegetaţie. După plecarea în vegetaţie se va alege un plan de tratament fitosanitar în funcţie de speciile pomicole avute în cultură.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor