Tratamente fitosanitare pentru luna august

Tratamente fitosanitare pentru luna august
Specialiștii recomandă pomicultorilor să efectueze tratamentul fitosanitar la culturile de măr și păr împotriva agenţilor de dăunare Păduchele din San Jose – generaţia a-II-a, Păduchele lânos, Afide, Rapăn, Făinare, Monilioză. Tratamentul este curativ pentru agenţii de dăunare menţionaţi.

Se recomandă utilizarea unei variante cu produse de protecţie a plantelor Actara 25 WG 0,01% + Topsin M 70 0,07% sau Pyrinex Quick 0,1% + Shavit 72 WDG 0,2% + Rovral 500 SC 0,1% sau
Movento 100 SC 0,125% (1,875 l/ha) + Score 250 EC 0,015% sau Mospilan 20 SG(Krima 20 SG) 0,025-0,030% + Captan 50 WP 0,25% + Kumulus DF 0,3%.

Tratamentul se va repeta la 8 – 10 zile cu o altă variantă cu produse, doar pe parcelele/pomii unde mai există rezervă biologică de agenţi de dăunare. Specialiștii recomandă fermierilor să verifice atent pe eticheta pesticidului “timpul de pauză” – perioada care trebuie să treacă de la aplicarea pesticidului până la recoltarea culturii. Mai mult, pentru soiurile (pomii) rezistente/tolerante la boli (rapăn, făinare), pe care nu există simptome de atac, nu este necesar a se aplica fungicidul/e.

Specialiștii mai specifică faptul că ambalajele din carton provenite de la produse, se vor plia şi depozita, până la predarea acestora la distribuitorul de produse. Ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu, de 3 ori, cu folosirea apei rezultate în rezervorul maşinii de tratat.

Ambalajele clătite se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului. Se vor lua măsuri ce se impun pentru protecţia mediului înconjurător.

Se vor respecta cu stricteţe normele de lucru cu produse de protecţie a plantelor, cele de securitatea muncii, de protecţia animalelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !