Trei sferturi din salariul pe tara

De Dan Birta
Trei sferturi din salariul pe tara
Bihorenii câştigă mult mai puţin decât media salariului pe ţară. Salariul mediu nominal brut obţinut de angajaţii bihoreni în luna septembrie 2012 este mai mic cu 27% faţă de salariul mediu nominal brut pe ţară.

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică, câştigul salarial mediu brut în luna septembrie 2012 în judeţul Bihor a fost de 1.551 lei/persoană, în scădere cu 1,15% faţă de câştigul salarial mediu brut înregistrat în luna precedentă. Asta în timp ce salariul nominal brut pe ţară în aceeaşi lună, conform Institutului Naţional de Statistică, a fost de 2.122 lei, cu 0,2% mai mare decât în luna august.

Câştigul salarial mediu net în luna septembrie 2012 în judeţul Bihor a fost de 1.137 lei/persoană, în creştere cu 0,18% faţă de cel înregistrat în luna anterioară. La nivel naţional, câştigul salarial nominal net în septembrie a fost de 1.538 lei, în creştere faţă de luna anterioară cu 4 lei (0,3%).

Salarii mari, salarii mici

Câştiguri salariale medii brute peste media judeţului au realizat salariaţii din agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură (1.806 lei); servicii (1.594 lei). Câştiguri salariale medii brute sub media judeţului au realizat salariaţii din industrie şi construcţii (1.488 lei).

Câştiguri salariale medii nete peste media judeţului au realizat salariaţii din agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură (1.312 lei); servicii (1.173 lei) Câştiguri salariale medii nete sub media judeţului au realizat salariaţii din industrie şi construcţii (1.086 lei).

Efectivul de salariaţi, la nivelul judeţului Bihor la sfârşitul lunii septembrie 2012 a fost de 155.016 persoane, în creştere cu 83 salariaţi faţă de efectivul înregistrat la sfârşitul lunii august 2012.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !