UE ne-ar penaliza pentru apă?

UE ne-ar penaliza pentru apă?
Lucia Varga afirmă că România riscă penalizări majore din partea UE pentru că nu-şi respectă angajamentele.


„Guvernul Ponta subfinanţează modernizarea şi extinderea reţelelor de apă-canalizare. Comisia Europeană a trimis Guvernului 28 de scrisori privind riscul încălcării Directivelor europene – 28 de scrisori pentru neconformarea la Directivele europene”. „România riscă sancţiuni de 40 de milioane de euro”. Sunt declaraţii ale Luciei Varga, azi deputat, ieri ministru al Apelor, aflată într-un conflict deschis cu premierul Victor Ponta. Acesta o acuză de legături neprincipiale cu Schweighofer Holzindustrie, iar Varga contraatacă, spunând că pe Ponta nu-l interesează de mediu câtuşi de puţin. Spune că Bucureşti, Iaşi şi Braşov sunt oraşele care au depăşit normativele europene privind calitatea aerului, UE avertizând deja în acest caz. Guvernul ar trebui să dea lista cu calitatea aerului din toate oraşele din România, susţine Varga. Acelaşi deputat PNL susţine că Guvernul nu face nimic pentru alimentarea cu apă şi canalizare, doar 26 din cele 223 de localităţi cu o populaţie de peste 10.000 de locuitori având asemenea reţele. Aceasta deşi termenul-limită asumat de ţara noastră este decembrie 2015. Lucia Varga consideră că Guvernul ar trebui chiar să se împrumute dacă este nevoie pentru a realiza investiţiile ce se impun în infrastructura de apă.

„Investiţiile în apă-canal sunt obligatorii a fi realizate prin programe guvernamentale, fiind complementare cu cele realizate prin POS Mediu. Guvernul ar trebui să trimită la Bruxelles un program eşalonat de investiţii şi de conformare la Directive. Însă Guvernul Ponta ignoră total capitolul mediu, pentru că nici măsurile dictate de legi nu au fost luate. Nu a fost transpusă în legislaţia naţională o Directivă europeană privind scoaterea autovehiculelor din uz”, declară Varga, amintind cum guvernarea Tăriceanu a deschis investiţii „în peste 20 de localităţi din Bihor”, iar guvernările ulterioare nu le-au mai finalizat.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor