Ultima strigare pentru absolvenţii de liceu

De Dan Birta
Absolvenţii se mai pot înscrie miercuri la AJOFM
Absolvenţii se mai pot înscrie miercuri la AJOFM
Miercuri, 30 iulie 2014, este ultima zi în care absolvenţii de liceu se mai pot înscrie în baza de date a AJOFM Bihor pentru a primi indemnizaţie de şomaj.

Asta în cazul în care nu reuşesc să se angajeze sau să urmeze cursurile unei facultăţi sau şcoli profesionale.

Anul acest, absolvenţii de liceu nu s-au prea înghesuit la AJOFM Bihor. Până luni la ora 11:00, erau înscrişi la AJOFM mai puţin de 1.400 de absolvenţi. Trebuie precizat că se pot înscrie şi cei care nu şi-au luat Bac-ul, în baza cerificatului de absolvire primit de la şcoală.

Dupa înregistrarea tinerilor absolvenţi în baza de date a AJOFM, în termen de 60 de zile de la data absolviri, aceştia vor beneficia de următoarele servicii gratuite: informarea, orientarea şi consilierea profesională în vederea găsirii unui loc de muncă; medierea între cererea şi oferta pe piaţa muncii; programe de formare profesională în meserii solicitate pe piaţa muncii; mobilitatea forţei de muncă în România sau în UE şi stabilirea şi plata, potrivit legii, a drepturilor de protecţie socială.

Potrivit legii, absolvenţii instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minim 16 ani, care nu au reuşit să se încadreze în muncă în 60 de zile de la absolvire sunt asimilaţi şomerilor, beneficiind de drepturile acestora.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !