Ultimele pregătiri pentru cel mai mare curs de prim ajutor din N-V ţării

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Ultimele pregătiri pentru cel mai mare curs de prim ajutor din N-V ţării
Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor fac ultimele pregătiri pentru cel ce se doreşte a fi cel mai mare curs de acordare a primului ajutor în caz de stop cardiorespirator din nord-vestul ţării.

Iniţiativa susţinerii acestui mare curs a apărut datorită numărului crescut de solicitări primite din partea populaţiei privind cursurile de prim ajutor. Din acest motiv, SAJ Bihor împreună cu Asociaţia Pentru Viaţă de la SAJ Bihor au decis organizarea celei mai mari campanii din nord-vestul tarii de sensibilizare şi formare privind manevrele de bază ale resuscitării.

Managerul instituţiei, ec. Gheorghe Pintea, a informat că reprezentanţii mai multor instituţii au anunţat că vor veni la acest curs cu grupuri mai mari de oameni fiindcă doresc ca angajaţii să cunoască manevrele de prim ajutor esenţiale în primele minute de la instalarea unui stop cardiorespirator la o persoană. Dr. Liciniu Venter, unul dintre cei 11 formatori ai SAJ Bihor, a amintit că este foarte important ca populaţia să ştie să efectueze aceste manevre fiindcă până la sosirea echipajelor de urgenţă, prin compresii (compresiuni), şansele ca pacientul să îşi revină fără a avea ulterior sechele la nivelul creierului se pot şi tripla. S-au anunţat să vină la curs poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, elevi ai Şcoli de Poliţie de Frontieră etc.

Civilii, invitaţi

Pentru a nu se produce dezordine, se vor efectua culoare de trecere şi celor interesaţi să înveţe li se vor da număr de ordine pe pliante cu Ambulanţa pentru a şti la ce manechin trebuie să meargă în vederea exersării manevrelor specifice. Managerul Pintea a detaliat că fiecare echipaj, format din doi oameni (un medic sau un asistent cu un voluntar) vor explica manevrele la câte circa 30 de oameni o dată.

Grupurile de la instituţii nu se vor amesteca cu civilii ci vor fi direcţionate spre echipaje speciale. Din acest motiv, managerul Pintea roagă populaţia să vină, cu mic, cu mare la acest curs, evenimentul fiind ţinut sub control şi cu ajutorul unuia dintre voluntari, Vlad Dan Tătaru, care va oferi informaţii la microfon. Cursul se va organiza sâmbătă, 19 noiembrie a.c., la Era Shopping Park (la cupolă) de la ora 12:00, cu grupuri mai mari de angajaţi. 50 de manechini au fost deja pregătiţi, cursul fiind susţinut de cadre medicale şi voluntari de la SAJ Bihor.

Pentru a participa la acest curs nu e nevoie de nicio înscriere, cei interesaţi, peste 3 ani, fiind aşteptaţi direct la locul evenimentului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !