UMDR îl acuză pe Bolojan de uz discreționar de putere

32Comentarii
UMDR îl acuză pe Bolojan de uz discreționar de putere
Prin șefa grupului de consilieri locali, Melinda Kirei, udemeriștii susțin că, având majoritatea de 2/3 în deliberativul local, primarul Ilie Bolojan conduce fără să dea socoteală.

Disputa e alimentată, de data aceasta, de recenta majorare a taxelor care vor fi percepute în Oradea începând cu anul viitor, promovate săptămâna trecută, cu votul consilierilor PNL.
„Poate că domnul primar a crezut că ştirile despre festivităţile centenarului vor acoperi anunţul că s-au ridicat substanțial taxele locale, prin votul majorității liberale din Consiliul Municipal”, estimează Kirei Melinda, acuzând că „foamea de bani a primarului a crescut odată cu obţinerea majorităţii de două treimi în Consiliul local”.

Evoluție

Conform consilierului, în mandatul 2012-2015, când USL avea o majoritate tot de 18 consilieri, executivul a ridicat fiscalitatea pe proprietăți cu doar 3,5% față de anul anterior, pentru că PNL avea de convis și PSD de necesitataea măsurii.

„În anul 2016, fiind an electoral şi având nevoie de voturi, s-au menţinut la nivelul anului 2015 impozitele pe terenurile şi construcţiile în intravilan, taxele şi abonamentele pentru toate tipurile de parcări”, declară Kirei.

Majoritate solidă

„În 2018, cu o majoritate confortabilă de două treimi, nefiind în coaliţie şi fără orice control, primarul a obţinut majorarea impozitelor pe terenuri intravilan cu procente între 21-25% faţă de 2017, iar la terenuri în extravilan între 36-45%. Pentru anul 2019, tot an electoral, majorarea impozitelor la terenuri este doar de 1,3% ca la Cluj, dar la Oradea se aplică o cotă de 0,118% faţă de 0,1% la Cluj. În schimb creşte substanţial tariful parcărilor cu procente între 15,3% şi 33,33%”, susține consilierul.

Kirei acuză faptul că „aceste majorări nu sunt justificate cu calcule”. „Doar profeţiile primarului în sensul că preţul energiei electrice va creşte anul viitor cu 30% stau la baza majorării tarifelor la Aquapark. Poate executivul nu este la curent cu posibilitatea încheierii unui contract anual cu preţ fix de furnizare a energiei electrice, care fereşte de surprize conducerea Aquaparkului. Mai mult, 10 % din profitul realizat, cu care s-a lăudat aquaparkul, acoperă majorarea salariului minim de anul viitor”, susține ea.

Politică antifamilistă

Dând exemplul propriei familii, formate din doi adulți și trei copii, Kirei spune că, de anul viitor, cu biletul de familie anulat, pentru o zi la aquapark ar trebui să aloce cel puțin 300 de lei: 220 lei intarea plus costul gustărilor și răcoritoarelor, având în vedere politica locului care interzice accesul cu mâncare și băutură.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor