Un brăilean la CET Oradea

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
23Comentarii
Un brăilean la CET Oradea
Stănel Ionel Necula este administratorul special al CET-ului, cu mandat de la primarul Ilie Bolojan.

Adunarea Generală a Acţionarilor l-a numit, luni, pe fostul manager al CET Brăila, acum în faliment, ca administrator special al societăţii de termoficare Electrocentrale SA, din partea Primăriei. „A fost propus de mine, în baza unor dicuţii pe care le-am avut împreună la intrarea în insolvenţă a CET-ului”, spune primarul Ilie Bolojan. Acesta spune că brăileanul i-a fost recomandat de consultanţii care lucrează la implementarea proeictului orădean de retehnologizare a centralei.

„Aveam trei variante: să numesc un administrator din CET – dar cum 20 de ani, nimeni nu a văzut problemele, e puţin probabil că acum să le vadă, să aleg pe cineva din afară dar cu legături şi cunoştinţe de specialitate, un fel de tehnocrat, sau să susţin pe cineva din Primărie, ca să avem controlul banilor. Am optat pentru a doua variantă”, spune primarul. Numirea economistei Nadia Haş pe acest post a fost una temporară, până când Necula şi-a încheiat socotelile la fostul loc de muncă.

„Acum şi-a terminat contractul cu Brăila, care a şi murit dar nu din cauza sa, ci pentru că a pierdut prea mulţi clienţi şi a devenit ineficient”, explică primarul.

Bolojan spune că mandatul lui Stănel Ionel Necula este structurat pe două etape. „Pentru început trebuie să asigure continuitatea sistemului, monitorizarea cheltuielilor şi să gândească un sistem inrtegrat: CET-ul să meargă până în 2015, să îmbunătăţim relaţia cu asociaţiile de proprietari şi apoi să pregătească implementarea proiectului”, zice primarul.

Edilul spunea ieri că primele efecte ale numirii lui Stănel la Electrocentrale SA le-a constat luni: munctorii fostei regii tăiau buruienile şi curăţau terenul de la intrarea în companie.

La Brăila Necula a fost viceprimar în perioada 2008 – 2010 cu susţinerea politică a PDL, s-a aflat apoi la conducerea societăţii locale de termoficare, până vineri, 4 octombrie, când şi-a avansat demisia de la SC CET SA Brăila.

Toţi banii spre CET!

 23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor